Meiden onder 16 buigen voor Wilhelmus, onder 14 niet

Strijdend voor elke meter moesten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag tenslotte het hoofd buigen voor een sterk Wilhelmus. De meiden onder 14 bleven bij dezelfde tegenstander en ondanks de stormachtige wind wel overeind.

Na een rommelig begin moesten de meiden onder 16 op Houtrust voor de rust meerdere kansen aan Wilhelmus toestaan. De bezoekers wisten die echter niet te benutten. Na de pauze stelden de Haagse talenten alles in het werk om in ieder geval een punt aan de wedstrijd over te houden. Nadat Wilhelmus op voorsprong was gekomen, nam het team van trainer Marten Glotzbach in de slotfase alle risico's om nog gelijk te maken. Helaas werd die dadendrang niet beloond met een treffer.

Met de stormwind aan de Vliet vormde een hobbelig hoofdveld een extra obstakel voor de meiden onder 14 in de uitwedstrijd tegen Wilhelmus. Ook het felle doordekken van de tegenstander maakte het moeilijk om verzorgd voetbal te spelen. Na een doelpuntloze eerste helft besefte de Haagse ploeg dat het beter en in een hoger tempo moest. Tien minuten na rust kwam de beloning toen Asude van Oosten een assist van Amanda de Leur verzilverde: 0-1. Daarna leverde een aantal goede aanvallen geen treffers meer op. Die ene goal was echter genoeg om koploper VVSB binnen bereik te houden.  

Datum: 10-03-19

SPONSOREN