Bijlmer voor beloften brug te ver

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd de volgende ronde van de play-offs van de beloftencompetitie te bereiken. In de schaduw van de Johan Cruijff Arena waren de beloften van Ajax te sterk: 4-0.

Om in de play-offs te overleven stonden de Haagse beloften voor de opgave om een nederlaag met 5-2 in de eerste ontmoeting goed te maken. Die kloof werd nog groter toen Maaike van Klink na een goede redding in de elfde minuut toch de bal uit het net moest halen: 1-0. ADO Den Haag knokte terug en zag Akke van den Born uit een vrije trap over schieten. Bij een doorbraak van Ajax greep Van Klink goed in. Vlak voor rust hield de Haagse aanhang de adem in na een uithaal van Lizzy Mastemaker. De Amsterdamse doelvrouw pakte de bal net onder de lat.

Vier minuten na de pauze kreeg de Haagse ploeg een nieuwe kans op de gelijkmaker. Invalster Liz Rijsbergen veroverde de bal, Shanique Dessing gaf scherp voor, maar Nance van der Meer kon bij de tweede paal net niet afronden. Halverwege de tweede helft zorgde Dessing nog eens voor dreiging. Naar binnen komend schoot zij net over. Toen Ajax direct daarna op 2-0 kwam, was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase liep de score nog op tot 4-0.      

 

Bijlmer voor beloften brug te ver

Datum: 24-02-19

SPONSOREN