Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

De eerste wedstrijd in de kampioensgroep eindigde voor ADO Den Haag Vrouwen in een nederlaag. Vrijdag wacht een nieuwe kans om de aansluiting met de top drie terug te krijgen, als PEC Zwolle op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Beide ploegen stonden 23 keer eerder tegenover elkaar. Zestienmaal won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover drie Zwolse overwinningen. De overige vier wedstrijden werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen wonnen de groengelen de thuiswedstrijd met 3-2. Na een 1-2 achterstand, zorgden Victoria Pelova en Maartje Looijen voor de Haagse zege.

 

PEC Zwolle begon de play-offs met een thuisnederlaag tegen Ajax. Met tien punten staat de club uit Overijssel op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen heeft vier punten meer. Een overwinning is vrijdag noodzakelijk om de aansluiting met de top drie niet al in een vroeg stadium te verliezen.

 

“Ik verwacht dat alle clubs van elkaar kunnen winnen, dus het kan zomaar zijn dat het nog spannend gaat worden,” zegt Nadine Noordam. “De kans dat we kampioen kunnen worden is al een heel stuk kleiner geworden, maar niks is onmogelijk. We willen voor de hoogst haalbare plek gaan.”

 

Tegen FC Twente speelde ze haar honderdste officiële wedstrijd in het groengele shirt. “Mijn mooiste herinnering is toch wel de winst van de KNVB beker in 2016. Dat was zo gaaf om mee te maken en in de finale versloegen we ook nog eens Ajax,” kijkt de 20-jarige middenveldster terug. Toen ze bij het eerste elftal kwam, ging haar ontwikkeling in de eerste jaren snel. “Afgelopen seizoen heb ik een blessure gehad, waardoor ik heel eventjes stil heb gestaan. Maar nu maak ik weer stapjes vooruit. De toekomst vind ik lastig voorspellen. Wel weet ik dat ik het super vind om bij deze club te mogen spelen. Dit aantal wedstrijden smaakt in ieder geval naar meer!”

 

Vrijdag verwacht ze een ADO Den Haag Vrouwen dat erop gebrand is om de wedstrijd tegen PEC Zwolle winnend af te sluiten. “We hebben iets recht te zetten na de vorige keer. Wij zullen met veel strijd en passie moeten spelen, dan verwacht ik een mooi resultaat.”

 

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 22 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 21-02-19

SPONSOREN