Meiden onder 14 tonen veerkracht in Europa League

Om het weekend af te ronden wachtte de meiden onder 14 zondag nog een krachtproef in de Europa League tegen de sterke meiden van DSVP. Het Haagse team toonde zich voor geen kleintje vervaard.

Het fysiek sterke DSVP zette ADO Den Haag op het terrein van DUNO vanaf het begin flink onder druk. De Haagse ploeg had veel moeite om zich daar onderuit te voetballen. Nadat goalie Bo van den Bosch al eens redding had gebracht, leverde een afstandsschot DSVP een verdiende voorsprong op. Op het eerste Haagse gevaar was het wachten tot het einde van de eerste helft. Lynn Verhoef zag een inswingende corner van de lijn gekopt en mikte in de herkansing over. Na een dieptepass van Zoey Groenendijk was Shannon Tabi dicht bij de gelijkmaker. De uitgelopen doelvrouw keerde haar inzet.

Na de pauze was het DSVP dat zwaar onder druk kwam te staan. Ook Esmee Verhoeven zorgde met een indraaiende hoekschop voor gevaar. De bal waaide net voorlangs. Uit een vrije trap slingerde Groenendijk de bal nog eens scherp voor het doel. Nikki van den Burg raakte het leer net genoeg om de doelvrouw kansloos te laten: 1-1. De Haagse meiden gingen daarna met veel overtuiging op jacht naar de winst. Tabi stuurde met een dieptepass Senna Smulders weg op rechts en uit haar voorzet op maat kopte Celine van der Toorn het winnende doelpunt juichend tegen de touwen: 2-1. 

Datum: 10-02-19

SPONSOREN