Meidenteams monter uit de winterstop, beloften vieren rentree Rosalyn van der Dussen

De jeugdteams van ADO Den Haag Vrouwen zijn goed uit de winterstop gekomen. Zowel de meiden onder 14 als onder 16 begonnen de voorjaarscompetitie met een zege op Houtrust. De beloften verloren thuis op het nippertje tegen VV Alkmaar, maar zagen Rosalyn van der Dussen haar rentree vieren met een treffer.  

De meiden onder 14 waren ondanks de vroege aftrap (8.30 uur) direct bij de les. Tegenstander SJZ, waarvan in het bekertoernooi nog was verloren, werd direct onder druk gezet. Celine van der Toorn dwong de keeper tot een redding en raakte uit een ingestudeerde corner de lat en ook Amanda de Leur stelde de doelman op de proef. Na voorbereidend werk van De Leur verschafte Van der Toorn zichzelf ruimte met een overstapje en mikte daarna raak met links: 1-0. Bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Dit keer kapte en draaide Van der Toorn zich vrij en fungeerde De Leur als afmaker. Na de thee gaf het team van trainer Stephan Vos de opponenten geen kans om terug te komen. Op weg gestuurd door Beau Bongaards soleerde Van der Toorn knap naar 3-0. Direct nadat SJZ iets had teruggedaan, bekroonde Van der Toorn een vloeiende combinatie met Senna Smulders en Asude van Oosten met haar derde goal:4-1.

In het daaropvolgende duel maakte Concordia het de meiden onder 16 heel moeilijk. Al in de eerste minuut moest doelvrouw Doeschka Birnage gestrekt om een aanval onschadelijk te maken. De druk van de tegenstander leverde vooral veel hoekschoppen op. Bij een redding op de lijn en een lob naast mocht de Haagse verdediging niet mopperen dat de nul op het scorebord bleef staan. Pas aan het einde van de eerste helft ontworstelden de Haagse meiden zich wat aan de Delftse druk. Na goed doorzetten van Lauren Glotzbach  zag Julia Banwari haar lob in de handen van de doelman belanden. In de tweede helft gaf de thuisploeg het initiatief niet meer uit handen. Myrthe Korstanje en de mee opgerukte Danique Wühl hadden al waarschuwingsschoten gelost toen Laura Dankelman van ruim buiten het strafschopgebied met veel gevoel het doel vond: 1-0. Concordia ontsnapte daarna toen Glotzbach uit een hoekschop de paal trof. In de slotfase kwamen de Delftenaren zelfs plotseling langszij uit een vrije trap. De Haagse meiden hadden hun antwoord paraat. Glotzbach veroverde de bal en Anne van Egmond lanceerde zonder aarzelen een luid bejubeld boogschot dat precies onder de kruising van lat en paal landde: 2-1.

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie starten voor de beloften op doelvrouw Romy Dalebout, Lisa Guijt en Kayra Nelemans na alleen maar aanvalsters of aanvallend ingestelde speelsters in de basis. Geen wonder dat de meeste kansen voor de Haagse formatie waren. Doelpunten leverde dat echter niet op. Dana Breewel mikte naast, Ilham Abali kon net niet bij een vrije trap van Breewel en Liz Rijsbergen zag alleen voor de doelvrouw haar schot gekeerd.Terwijl de Haagse verdediging prima stand hield, was het ook bij mogelijkheden voor Angelica Hertstein (naast) en nog eens Rijsbergen niet prijs.

Halverwege de tweede helft sloeg VV Alkmaar wel binnen korte tijd twee keer toe. Inmiddels had de door ziekte lang aan de kant gehouden Rosalyn van der Dussen bijna twee jaar na haar laatste competitie-optreden als invalster haar rentree gemaakt. Dat vierde zij prompt met de aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd was er nog meer reden voor vreugde toen Jaimy Ravensbergen de niet meer verwachte gelijkmaker tegen het net prikte. Een minuut later greep VV Alkmaar alsnog de winst. De komende zaterdagen wacht de beloften in de play-offs om het kampioenschap een dubbele confrontatie met Ajax. 

 

Datum: 09-02-19

SPONSOREN