Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag staat de laatste speelronde in de reguliere competitie op het programma. ADO Den Haag Vrouwen gaat een week na de zege op SC Heerenveen op bezoek bij PEC Zwolle. Beide clubs stonden in competitieverband 22 keer eerder tegenover elkaar. Maar liefst zestien keer stapten de groengelen als winnaar van het veld. Slechts twee duels werden verloren, tegenover vier gelijke spelen. Meer dan zes jaar is de Residentieclub al ongeslagen tegen de blauwvingers. Eerder dit seizoen werd het in Den Haag 3-2 voor de thuisploeg. Pia Rijsdijk, Victoria Pelova en Maartje Looijen scoorden.

 

PEC Zwolle heeft het in eigen hand om de kampioensgroep te halen. Een zege is vrijdag wel noodzakelijk om de huidige nummer vijf, VV Alkmaar, op doelsaldo te passeren. ADO Den Haag Vrouwen is al zeker van de strijd om de titel, maar zal haar huid duur verkopen. Met 28 punten uit vijftien wedstrijden staat de ploeg op de vierde plaats, maar met ook de topper Ajax-PSV op het programma kan er nog een plekje winst in zitten.

 

“Het was een fijn gevoel dat we al snel zeker waren van een plek bij de eerste vijf,” zegt Barbara Lorsheyd. “Dan weet je dat je nog mooie wedstrijden krijgt tot het einde van het seizoen. Na een moeizaam begin, hebben we het als team heel goed opgepakt. Dit heeft geresulteerd in mooie overwinningen. Ik denk dat we in het eerste deel van de competitie hebben laten zien dat we elke wedstrijd blijven knokken. Ook als het even tegen zit. Ik vind ook dat daar onze kracht ligt.”

 

Vrijdag zal de 27-jarige doelvrouw voor de 150ste keer onder de Haagse lat staan in de competitie. Alleen Renate Jansen (159 competitieduels in het groengele shirt) ging haar voor. “Ik ben trots dat ik zo veel wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag Vrouwen heb mogen spelen.” Ze blikt terug op haar duels in het Haagse shirt: “Als ik een wedstrijd ertussenuit moet halen, is het toch wel de wedstrijd waarin we kampioen werden (thuis tegen SC Telstar op 27 april 2012). Als topsporter wil je altijd meedoen om de prijzen. Nadat we een aantal seizoenen op de tweede plek geëindigd waren, wilden we toch ook een keer eerste worden. Een aantal wedstrijden voor het einde van het seizoen lukte dat. Het gevoel dat je na die wedstrijd hebt, is iets wat altijd bij blijft.”

 

Vrijdag verwacht ze een lastig einde van de reguliere competitie. “PEC Zwolle zal er vol voor gaan, aangezien zij nog een kans maken om in de kampioensgroep te komen. Wij moeten ons hierop instellen. Voor ons is het belangrijk om ons eigen spel te blijven spelen. Daarnaast willen wij de drie punten mee terug naar Den Haag nemen, om met een fijn gevoel de play-offs in te gaan. We zullen er met z’n allen weer moeten staan!”

 

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 8 febuari gespeeld in het MAC3PARK, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

 

Tekst: Ivo Schimmel

.

Datum: 08-02-19

SPONSOREN