ADO Den Haag Vrouwen onfortuinlijk in Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdag in Zwolle niet in geslaagd de laatste wedstrijd voor de start van de play-offs om het landskampioenschap te winnen. PEC Zwolle was met 1-0 de gelukkigste en verzekerde zich daardoor van de vijfde plek in de kampioenspoule. ADO Den Haag begint de play-offs volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Victoria Pelova zorgde voor een recordaantal toeschouwers in Zwolle (4.514) voor het eerste Haagse gevaar. Haar steekpass op Pia Rijsdijk werd helaas afgevlagd wegens buitenspel. Daarna nam PEC, dat alleen door een overwinning de vijfde plek in de kampioenspoule van de play-offs nog kon overnemen van VV Alkmaar, het initiatief over. Bij een aanval via Rebecca Doejaaren wist Bo Vonk de bal goed weg te werken. Daarna bracht doelvrouw Barbara Lorsheyd knap redding toen Doejaaren alleen op haar af kon stevenen. Bij nog een kans van de Zwollenaren hield Lorsheyd een kopbal uit haar doel. ADO Den Haag reageerde met een schot van Marisa Olislagers op aangeven van Pelova. Dit keer redde de Zwolse sluitpost. Bij het naderen van de rust bracht Babiche Roof PEC Zwolle aan de leiding. Rijsdijk was twee minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar na een mooie 1/2 met Nadine Noordam werd de bal net voor haar voeten weggetikt.

ADO Den Haag Vrouwen onfortuinlijk in Zwolle

In de tweede helft zette het team van trainer Arend Regeer PEC verder onder druk, maar tot veel kansen leidde dat aanvankelijk niet. Noordam knikte de bal na een voorzet van Pelova over en naast het doel. Ook het inbrengen van Maartje Looijen als extra aanvalster bracht niet direct soelaas. De Zwollenaren zagen daarna Maud Asbroek van afstand op de lat schieten, maar kwamen in het Haags kwartiertje wel steeds meer in de verdrukking. Doelvrouw Olthof bracht redding bij een schot van Taylor Ziemer en Rijsdijk kopte vrij voor het doel in haar handen. Ook bij een scrimmage in blessuretijd bleef het Zwolse doel voor doorboring gespaard. Toen een inzet van Rijsdijk terug kwam van de onderkant van de lat, wist ADO Den Haag Vrouwen dat het veroordeeld was tot een ongelukkige nederlaag. 

Karakteristiek

PEC Zwolle-ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (1-0)

36. Roof 1-0

PEC Zwolle: Olthof, Vliek (80. Murphy), Van Daelen, Smid, Van Koot, Niens, Asbroek, Tiemens, Roof, Doejaaren (73. Theunissen), Bennink (78. Weijkamp)

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk, Kok (73. Mesker), Speelman, Tieleman (80. Van der Meer), Noordam, Boshuizen (66. Looijen), Ziemer, Olislagers, Rijsdijk, Pelova (aanvoerster)

Wedstrijdverslag: Roeland Gelink

Foto's: Johan Wolff

Datum: 08-02-19

SPONSOREN