Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen is voortvarend uit de winterstop gekomen door de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken ten koste van PSV. Vrijdag 1 februari wordt de Eredivisie hervat met de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie. SC Heerenveen komt op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Tegen geen enkele club haalden de groengelen meer punten in competitieverband. De 34 eerdere confrontaties leverden 22 zeges en slechts drie nederlagen op. De overige negen wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Op 2 februari vorig jaar werd voor het eerst in eigen huis verloren van de Friezinnen (1-3). Eerder dit seizoen werd het in Heerenveen 0-3. Maartje Looijen (2) en Pia Rijsdijk zorgden voor de Haagse doelpunten.

 

SC Heerenveen heeft de punten in de laatste twee speelronden nog hard nodig om de kampioensgroep te bereiken. Na vier duels zonder overwinning, versloeg de Friese club vlak voor de winterstop concurrent VV Alkmaar maar liefst met 0-7. Met zestien punten uit veertien wedstrijden staat het elftal op de zevende plaats, één punt achter nummer vijf PEC Zwolle. ADO Den Haag Vrouwen staat vierde met 25 punten uit veertien duels. Vijf van de zeven eerdere wedstrijden in het Cars Jeans Stadion eindigden dit seizoen in een overwinning.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

“De ploeg is zeker klaar voor het strijden op twee fronten,” kijkt Allyssa Daal vooruit op het slot van het seizoen. “Ik ben ervan overtuigd dat we van iedereen kunnen winnen. Dus moeten we lang mee kunnen doen om het kampioenschap én ver kunnen komen in de beker. Vorig seizoen ben ik de bekerfinale tussen Ajax en PSV gaan kijken in Spakenburg, dat was echt een happening. Het lijkt me echt gaaf om dit jaar zelf die finale te mogen spelen met ADO Den Haag Vrouwen.”

 

Vrijdag wacht de tweede confrontatie met SC Heerenveen, dat dus nog hard zal strijden om de broodnodige punten. “Helaas heb ik door een enkelblessure de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen niet mee kunnen doen,” zegt de 19-jarige verdedigster, die de laatste vijf competitieduels in de basis stond. “Zij zijn nog volop in de race voor een plaats in de kampioensgroep. Ze moeten winnen, dus ik verwacht dat ze zeer veel strijd zullen gaan leveren en er alles aan gaan doen om de drie punten te pakken. Maar als wij ook die strijd kunnen leveren, kan het een leuke wedstrijd worden. Uiteraard zullen wij die uiteindelijk gaan winnen.”

 

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 11 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 31-01-19

SPONSOREN