Comeback beloften net niet met zege beloond

De beloften zagen een knappe comeback tegen PEC Zwolle zaterdag net niet met een zege beloond. Het aantrekkelijke duel op Houtrust eindigde in 3-3. Na tien maanden hard werken aan haar revalidatie na een kruisbandblessure vierde Jaimy Ravensbergen in de slotfase haar rentree.

Na het vertrek van Alex Scholte en Peter Boshuizen namen Monique Rikaart, Félicienne Minnaar en Stephan Vos de coaching voor hun rekening. Zij zagen hun pupillen de eerste kansen scheppen. De doelpaal stond een openingstreffer van Shanique Dessing in de weg. De eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle leverde wel een treffer op. Uit een hoekschop brachten de Zwollenaren de stand in de 20ste minuut op 0-2. Nog voor het half uur halveerde Dessing de achterstand en gaf haar ploeggenoten nieuwe hoop. Een dag na haar debuut in de hoofdmacht was drie minuten later Ilham Abali succesvol. Zij bekroonde een solo met de gelijkmaker: 2-2. Dankzij reddingen van doelvrouw Jasmijn Groot en Susanne Hoogenboom op de lijn stond die stand halverwege nog steeds op het scorebord.

In de tweede helft liet PEC Zwolle de eerste grote kans liggen. De Haagse beloften waren wel meedogenloos. Kathelyn Hendriks veroverde de bal, Lizzy Mastemaker schakelde Kayra Nelemans in en uit haar voorzet schoot Abali ADO Den Haag op voorsprong: 3-2. Strijdend voor elke bal leken de beloften op weg naar een tweede competitiezege. Een Zwols afstandsschot elf minuten voor tijd beliste anders: 3-3. Tegenover die domper stond de rentree van Jaimy Ravensbergen als invalster voor Naomi Piqué. Vlak voor tijd voorkwam Hoogenboom met een tijdige ingreep een vierde tegentreffer.

Comeback beloften net niet met zege beloond

Datum: 26-01-19

SPONSOREN