ADO Vrouwen struikelt over effectief PSV

Het is de dames van ADO Den Haag helaas net niet gelukt om de eerste seizoenshelft met een positief resultaat te beëindigen. In de Residentie kon niet worden voorkomen dat lijstaanvoerder PSV zakelijk zegevierde: 1-2.

ADO Den Haag leek allerminst onder de indruk van het feit dat PSV de koppositie bezette in aanloop naar het treffen in het Cars Jeans Stadion. Meermaals werd vanaf het middenveld een lange steekpass ingezet om één van de Haagse voorhoedespeelsters te bedienen in de ruimte die de Eindhovense verdediging weggaf. Helaas werd er niets met de ruimte gedaan.

Aan de andere kant van het veld probeerde Kayleigh van Dooren met een afstandsschot Barbara Lorsheyd, die vandaag haar 175ste wedstrijd voor ADO Den Haag keepte, te verrassen. Gelukkig werd de inzet door een Haags been van richting veranderd, waardoor een zeker lijkend doelpunt werd voorkomen. Verder speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Beide partijen wisten de bal niet lang in hun eigen ploeg te houden.

ADO Vrouwen struikelt over effectief PSV

PSV bleef de aanval zoeken en toverde een gevaarlijke kans uit de hoge hoed via Van Dooren, die met een steekbal Jeslynn Kuijpers in staat stelde om een scherp afgemeten voorzet voor het doel te schilderen. De voorzet werd licht getoucheerd, maar Lorsheyd had het geluk aan haar zijde en zag de poging een centimetertje voorlangs haar doel verdwijnen.

Een steekbal van Victoria Pelova op Maartje Looijen leek een aanleiding te zijn voor de 1-0, maar in de kluts wist de bal helaas geen medespeelster te bereiken. Luttele minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Naomi Pattiwael schoot de bal keihard en via de binnenkant van de linkerpaal in het rechter zijnet. Lorsheyd stond volledig aan de grond genageld.

ADO Vrouwen struikelt over effectief PSV

ADO Den Haag besloot het eerste bedrijf met een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Romy Speelman nam plaats achter de bal, die rakelings over de linkerkruising werd gepoeierd. Na de tijdelijke onderbreking bleef de thuisploeg tevens gevaarlijk worden. Een goede combinatie tussen Pia Rijsdijk en Pelova kwam helaas net niet bij een medespeelster en een goed schot van Chasity Grant kon door Elixabete Sarasola Nieto uit de korte hoek getikt.

In de 65ste minuut wist PSV de marge te verdubbelen. Kuijpers kwam rond de penaltystip in balbezit, draaide om haar as en had de hoek voor het uitkiezen: 0-2. Voor ADO Den Haag werd het almaar lastiger om het tij te keren. Echter bleef het druk zetten op het vijandelijke doel. Met nog twintig minuten op de klok leek de aansluitingtreffer zelfs in de maak, waar het niet dat Rijsdijk het slordige balverlies van de Noord-Brabanders niet wist af te straffen. Rijsdijk baande zich een weg tussen de laatste linie van PSV, maar de inzet zwaaide af.

Na ingang van het Haagse kwartier viel de 1-2 echter alsnog. Rijsdijk bleef ditmaal wél koel en chipte de bal met een lobje tegen de touwen. De fase die volgde werd gekenmerkt door Haagse druk. De grootste kans kwam op naam van Taylor Ziemer, die zich nabij de rechterpaal in scoringsrijke positie had gemanoeuvreerd. De misser bepaalde de eindstand helaas in Haags nadeel.

ADO Vrouwen struikelt over effectief PSV

Voor ADO Den Haag is de eerste helft van het seizoen geëndigd met een puntentotaal van 25, evenveel als aartsrivaal Ajax en twaalf punten minder dan PSV. Naast Ajax en PSV zal ook FC Twente in de kampioenspoule één van de tegenstanders zijn van onze club. Al met al kan de formatie uit de Hofstad terugkijken op een uitstekende halve voetbaljaargang. Op naar 2019!

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 1 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 25. Naomi Pattiwael 0-1, 65. Jeslynn Kuijpers 0-2, 79. Pia Rijsdijk 1-2

Scheidsrechter: Shona Shukrula

Aantal toeschouwers: 348

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg (46. Sharona Tieleman), Sharon Kok, Romy Speelman, Maartje Looijen, Marisa Olislagers (87. Bo Vonk), Pia Rijsdijk, Nadine Noordam (46. Taylor Ziemer), Victoria Pelova ©, Chasity Grant

PSV: Elixabete Sarasola Nieto, Dominique Bond Flasza, Nurija van Schoonhoven, Aline Zeler ©, Sara Yuceil, Aniek Nouwen, Janou Levels, Kayleigh van Dooren (68. Rachel Cuschieri), Naomi Pattiwael (82. Sofia Nati), Jeslynn Kuijpers, Katja Snoeijs (78. Madison Taylor Williams)

Verslag: Mitchel Pronk

Foto's: Peter Looijen

Datum: 21-12-18

SPONSOREN