Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Drie duels voor het einde van de reguliere competitie heeft ADO Den Haag Vrouwen zich al geplaatst voor de kampioensgroep. Om de winterstop met een nog beter gevoel in te gaan, wacht op vrijdag 21 december nog de thuiswedstrijd tegen koploper PSV. De twee elftallen stonden twintig keer eerder tegenover elkaar. Achtmaal wonnen de groengelen, tegenover negen zeges voor de opponent. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen zegevierde PSV met 2-1. Chasity Grant scoorde de gelijkmaker.

 

Dit seizoen leed PSV nog maar één nederlaag. Na vier zeges op rij, staat de club uit Brabant soeverein bovenaan de ranglijst. In de eerste dertien wedstrijden werden 34 punten gehaald. Na de derde uitzege van dit seizoen, heeft ADO Den Haag Vrouwen zich definitief geplaatst voor de kampioensgroep. Met 25 punten uit dertien wedstrijden staat de Residentieclub op de derde plaats. Tegen PSV zal de ploeg proberen de ongeslagen status in eigen huis te behouden.

 

“Ik denk dat we als team over de eerste seizoenshelft best tevreden mogen zijn,” aldus Chasity Grant. “We hebben de kampioensgroep bereikt en dat was zeker een doel die we wilden behalen. Natuurlijk waren er een paar mindere wedstrijden, maar daar leren we ook weer van.”

 

Over haar eigen ontwikkeling is de 17-jarige speelster nog niet helemaal tevreden. “Ik ben nog lang niet waar ik zou willen zijn,” zegt de vleugelaanvalster. “Ik moet nog grote stappen maken om mijn niveau hoger te krijgen. Een verbeterpunt voor mij is dan ook dat ik meer in beweging moet zijn als het spel bezig is. Ik doe vaak dingen uit reactie, terwijl ik van tevoren al in beweging moet zijn.”

 

Ze verwacht dat haar ploeg het PSV vrijdag zeer lastig kan maken. “Mits we ons eigen spel spelen en zorgen dat we alles geven. Wel belangrijk is dat iedereen haar taak uitvoert en met veel strijd speelt, zoals we dat altijd doen. De laatste wedstrijd voor de winterstop drie punten halen zou leuk zijn!”

 

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 21 december gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 20-12-18

SPONSOREN