Beloften brengen koploper aan het wankelen, niet op de knieën

Als voetbalwedstrijden zouden worden beslist op basis van balbezit en het aantal gewonnen duels, doelpogingen en corners, dan zouden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen woensdag koploper Talententeam Zuid op punten hebben verslagen. Omdat effectiviteit voor het doel nog steeds de doorslag geeft, gingen de punten mee naar Eindhoven.

Dat de Haagse ploeg in de beloftencompetitie drager van de rode lantaarn is, was in de eerste helft niet te zien. De zuidelijke talenten hadden vanaf het begin moeite om onder de druk uit te komen. Het Haagse overwicht leidde alleen niet tot veel kansen. Kayra Nelemans schoot van grote afstand naast. Kathelyn Hendriks miste een kans uit een corner. Wendy Balfoort zag een schot gestopt en ook een inzet van Luna Knoester had niet de gewenste richting. Uit een pass van Hendriks leek Balfoort de beste mogelijkheid te krijgen, maar haar opponent belette de spits om vol uit te halen. Aan de overkant had het Talententeam Zuid aan een vrije  trap in blessuretijd genoeg om toe te slaan: 0-1.

Daardoor niet ontmoedigd bleven de beloften na de pauze strijden voor een beter resultaat. Nadat Naomi Piqué net niet bij een dieptepass van Lizzy Mastemaker was gekomen, leverde een zuidelijke tegenaanval wel resultaat op: 0-2. Het deed niets af aan de Haagse dadendrang. Alle ijver werd echter niet beloond. Liz Rijsbergen zag een kopbal naast gaan. Mastemaker stuitte na een goede aanval op een verdedigingsblok. En toen Balfoort de bal eindelijk langs de keeper had gekregen, bracht een verdedigster redding. Voor de volgende competitiezege, wordt het dus wachten tot het nieuwe jaar. 

Datum: 19-12-18

SPONSOREN