Topper onbeslist, lege handen op De Toekomst

De meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen slaagden er zaterdag niet in een beslissing te forceren in de titelstrijd met Semper Altius. De beloften keerden met lege handen terug van een confrontatie met Ajax op De Toekomst.

Gestart met het voornemen om Ajax te verrassen werden de Haagse beloften al in de eerste minuut getrakteerd op een koude douche. Doelvrouw Maaike van Klink moest de bal uit het net halen na een kopbal van een vrijgelaten Ajacied. De stemming werd er niet beter op toen Ajax de stand na een kwartier op 2-0 bracht. Celainy Obispo antwoordde met een schot tegen de lat, dat door Angelica Hertstein helaas niet tot tegengoal kon worden gepromoveerd. Direct na de thee stuurden de trainers Peter Boshuizen en Alex Scholte liefst vijf verse krachten het veld in om de bordjes te verhangen. Akke van den Born was dicht bij een aansluitingstreffer uit een vrije trap. Zij zag haar inzet overgetikt door de doelvrouw. Ook Obispo nam het Amsterdamse doel weer onder vuur, maar mikte te hoog. Rond het uur had Ajax het vizier twee keer beter afgesteld: 4-0. In de slotfase gaf invalster Dana Breewel toch nog reden tot juichen. Zij vierde haar rentree na een hersenschudding met de Haagse eretreffer: 4-1.    

Topper onbeslist, lege handen op De Toekomst

Bij de ontmoeting tussen de meiden onder 14 en Semper Altius op Houtrust stond een herfsttitel op het spel. In de wetenschap dat er gewonnen moest worden om het kampioenschap binnen te halen, gaven de Haagse meiden vanaf acquit vol gas. Nikki van den Burg (vrije trap gestopt en kopbal uit corner over), Lynn Verhoef (indraaiende corner naast getikt) en Amanda de Leur (van afstand op de lat) hadden al voor het nodige gevaar gezorgd vóór doelvrouw Bo van den Bosch de eerste bal te verwerken kreeg. Bij het naderen van de rust zag zij wel een schot net naast haar doel belanden. Aan de overkant haalde De Leur opnieuw van afstand uit en deponeerde het leer nu met een perfecte parabool net onder de kruising van paal en lat: 1-0. Bij de start van de tweede helft leken de Haagse meiden op weg om de titelstrijd in hun voordeel te beslissen. Zes minuten na de pauze kon de aanhang van Semper Altius echter de gelijkmaker bejubelen. Het team van trainer Stephan Vos trok daarna opnieuw ten aanval en creëerde ook kansen. Van den Burg kopte rakelings naast. Asude van Oosten en Karlijn Keuters zagen schoten door de keeper gestopt. Senna Smulders mikte naast. Met een gekeerd schot van Shannon Tabi was het groen-gele kruit verschoten. Als troost was er taart voor het bereiken van de kampioenspoule.   

Datum: 15-12-18

SPONSOREN