Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

In eigen huis is ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen nog ongeslagen. Het goede gevoel van de ruime zege op Achilles ’29, hoopt de ploeg mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar. De twee clubs staan vrijdag 14 december voor de zevende keer tegenover elkaar. Driemaal won de Residentieclub, tegenover twee nederlagen. De zesde confrontatie eindigde gelijk. Eerder dit seizoen won de thuisploeg met 4-1 in Den Haag. Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Maartje Looijen en Victoria Pelova zorgden voor de ruime zege.

 

VV Alkmaar staat met zeventien punten uit dertien wedstrijden op de vijfde plaats, die na afloop van de reguliere competitie goed zou zijn voor deelname aan de kampioensgroep. De vorige thuiswedstrijd, tegen Ajax, eindigde spectaculair. Een 0-2 achterstand werd in de laatste paar minuten omgebogen in een 2-2 gelijkspel. ADO Den Haag Vrouwen staat nog altijd op de keurige derde plaats met 22 punten uit twaalf wedstrijden. Waar het thuis uitstekend gaat met overwinningen, op het gelijkspel tegen Ajax na, valt buiten het eigen stadion nog de nodige winst te behalen. Op bezoek bij VV Alkmaar hoopt het elftal de derde uitzege van dit seizoen te boeken.

 

“Ik denk dat we als team een hele goede ontwikkeling doormaken,” zegt Amber Verspaget. “Na een tegenvallende eerste wedstrijd hebben we ons goed herpakt en draaien we terecht bovenin mee. We laten zien dat we veel kwaliteiten hebben en dat we van iedereen kunnen winnen. Ik denk dat we daarom thuis nog ongeslagen zijn. De doelstelling aan het begin van het seizoen was in ieder geval de play-offs halen. Daar zijn we goed naar op weg!”

 

Afgelopen zomer kwam de 20-jarige speelster over van Achilles ’29. In de Residentie heeft ze al snel een basisplaats veroverd, waaronder afgelopen dinsdag tegen haar oude club. “Ik ben erg blij met de overstap naar Den Haag,” aldus de verdedigster. “Bij Achilles '29 waren we, ondanks alle problemen bij de club, zo'n hecht team. Ik wist dat het bij ADO Den Haag Vrouwen wennen zou zijn, maar ik was toe aan een vervolgstap. Nu heb ik mijn plekje gevonden en heb ik het erg naar mijn zin in het team. Ik merk dat ik fitter ben geworden en me heb ontwikkeld als speelster. Ik ben erg blij dat ik al veel minuten heb mogen maken. Veel meiden van Achilles ‘29 spreek ik nog dagelijks. Het zijn echt vriendinnen geworden. Ook de meiden die net zoals ik een vervolgstap hebben gemaakt spreek ik vaak. Het is leuk om veel meiden weer tegen te komen op het voetbalveld.”

 

“In de thuiswedstrijd hebben we laten zien dat we erg goed kunnen voetballen,” blikt ze vooruit op de komende wedstrijd. “VV Alkmaar zit in een goede flow en heeft ook flink wat punten gehaald.” Ze verwacht dat beide ploegen het duel met veel strijd aan zullen gaan. “Maar als we net zo spelen als tijdens de eerste ontmoeting, dan nemen wij de drie punten gewoon weer mee naar Den Haag!”

 

De wedstrijd VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 14 december gespeeld op Sportpark AFC '34, gelegen aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 14-12-18

SPONSOREN