Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29

Na twee toppers buitenshuis, wacht ADO Den Haag Vrouwen weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Dinsdag 11 september komt hekkensluiter Achilles ’29 op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs staan voor de tiende maal tegenover elkaar. De Residentieclub won zesmaal, terwijl twee duels eindigden in een gelijkspel. Op 3 november 2017 wist Achilles ’29 een 1-0 zege te boeken. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in 1-9, een evenaring van de grootste competitiezege ooit. Pia Rijsdijk (5), Marisa Olislagers (3) en Nadine Noordam scoorden namens de groengelen.

 

Vrijdag 30 november boekte Achilles ’29 de tweede overwinning van het seizoen. De zes punten uit elf wedstrijden, die de hekkensluiter tot nu toe in de wacht sleepte, werden in eigen huis behaald. ADO Den Haag Vrouwen staat na twee nederlagen in toppers buitenshuis nog altijd op de derde plaats. Uit de eerste elf wedstrijden werden negentien punten gehaald. Dinsdag hoopt het elftal de ongeslagen status in eigen huis te behaalde.

 

“We zijn inderdaad thuis nog ongeslagen, veel ploegen hebben het vaak lastig bij ons,” aldus Romy Speelman. “Maar ik denk dat wij het ploegen buitenshuis net zo moeilijk maken en het toeval is dat deze uitwedstrijden verloren zijn. Er komen tot aan de winterstop drie mooie wedstrijden aan, waarin we twee keer thuis spelen en één keer uit. Ik denk dat we hierin een hoop punten kunnen pakken richting de play-offs en onze plek op die manier kunnen verzekeren.”

 

Tegen FC Twente scoorde de 18-jarige middenveldster haar eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Vorig seizoen eindigde ze op drie treffers. “Ik ben niet zo’n doelpuntenmaker en scoor er meestal twee of drie per seizoen, maar het is toch altijd leuk als je ze kan maken,” zegt ze. Tijdens haar eerste volledige Eredivisiejaargang stond ze twintig van haar 22 optredens in de basis. Dit seizoen kwam ze tot nu toe tot zes duels, waarvan vier vanaf de aftrap. “Ik ben helaas een tijd geblesseerd geweest, maar ben weer langzaam terug aan het komen. Dat is wel belangrijk voor mijn ontwikkeling, zodat het dit seizoen weer een stapje beter kan dan vorig seizoen. Zodat ik steeds meer voor het team kan betekenen.”

 

“Bij de uitwedstrijd liepen we er redelijk gemakkelijk overheen en speelde we goed en effectief. Ik denk dat we dit thuis alleen maar beter kunnen doen,” kijkt de voetbalster vooruit naar de tweede confrontatie met Achilles ’29. “Als we met hetzelfde vertrouwen en dezelfde passie spelen als toen, denk ik dat we een hele mooie wedstrijd neer kunnen zetten.”

 

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29 wordt op dinsdag 11 december gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 10-12-18

SPONSOREN