Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Vier dagen na de wedstrijd tegen Ajax, staat in de Eredivisie opnieuw een topper op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdag gaat de ploeg op bezoek bij FC Twente, de club die het vaakst als tegenstander heeft gefungeerd. Beide elftallen stonden al 38 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Dertienmaal won de Residentieclub, tegenover achttien nederlagen. De overige zeven wedstrijden eindigden gelijk. Eerder dit seizoen wonnen de groengelen in het Cars Jeans Stadion met 3-1. Maartje Looijen, een eigen doelpunt en Chasity Grant zorgden voor de Haagse treffers. Renate Jansen, nog altijd de topscoorster van ADO Den Haag Vrouwen, scoorde tegen.

FC Twente is zeven duels op rij ongeslagen. Na de uitoverwinning op Ajax van afgelopen vrijdag, staat de club uit Enschede tweede met 21 punten uit elf duels. ADO Den Haag Vrouwen is de nummer drie met negentien punten uit tien wedstrijden. Vrijdag is het aan de ploeg van Arend Regeer om de Overijsselse club de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te brengen.

“Met een relatief jong elftal doen we het tot dusver goed,” zegt Pia Rijsdijk. “De verhoudingen in de competitie zijn momenteel wellicht iets anders dan vorig seizoen, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Er kan nog van alles gebeuren op de ranglijst en het gaat straks om de play-offs. Wij kunnen als team nog verschillende aspecten verbeteren, zoals ons spel in balbezit en de omschakeling van aanvallen naar verdedigen. Daar besteden we ook aandacht aan tijdens de trainingen.”

De 26-jarige speelster keerde afgelopen zomer na één seizoen bij MSV Duisburg terug in Den Haag. Hier heeft ze het plezier in het voetbal weer teruggevonden. “In Duitsland was ik dat grotendeels verloren,” aldus de centrumspits. “Daarnaast vind ik het mooi dat ADO Den Haag Vrouwen op verschillende gebieden winst wil boeken, zoals herstel, voeding en de mogelijkheid tot individuele krachttrainingen. Deze aspecten kunnen je als individu of elftal toch weer een duwtje geven richting het winnen van wedstrijden. De club is in mijn optiek een warme club. Ik voel me er thuis, dus het kostte me weinig moeite om me weer aan te passen.”

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag verwacht ze opnieuw een spannende wedstrijd. “In Den Haag had FC Twente enorme kansen in de eerste helft, maar na de rust waren wij effectiever en pakten we de drie punten. Ik verwacht een boeiende wedstrijd, waarin aan beiden kanten kansen gaan komen. FC Twente wil natuurlijk de punten in eigen huis houden, maar wij gaan er alles aan doen om het ze ontzettend lastig te maken.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 7 december gespeeld op Sportpark 't Wilbert, gelegen aan de Oude Bornseweg 101 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 06-12-18

SPONSOREN