Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Op bezoek bij koploper PSV kwam er zondagmiddag voor ADO Den Haag Vrouwen een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden. Vrijdag 2 november kan de ploeg bouwen aan een nieuwe reeks met de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Beide ploegen stonden in competitieverband 33 keer eerder tegenover elkaar. De Residentieclub won 21 keer en verloor driemaal. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd met 1-3 gewonnen. Nadine Noordam, Carmen Simonis en Chasity Grant zorgden voor de Haagse doelpunten.

SC Heerenveen wist de laatste drie Eredivisiewedstrijden niet te winnen. Met acht punten uit zes wedstrijden staat de Friese club op de vijfde plaats. Net als de tegenstander, leed ADO Den Haag Vrouwen in de vorige speelronde de tweede nederlaag van het seizoen. De groengelen staan één plaats hoger met tien punten uit zes duels.

“We zijn dit seizoen zowel individueel als qua team gegroeid,” zegt Annouk Boshuizen. “We hebben een goede reeks neergezet en afgelopen zondag helaas nipt verloren, al was het onnodig. We kunnen zelfvertrouwen halen uit de goede reeks, maar elke wedstrijd is weer een wedstrijd op zich.”

De 20-jarige middenveldster is bezig aan haar tweede volledige seizoen in het eerste elftal. “Ik heb dit seizoen al veel minuten kunnen maken, waar ik tevreden over ben,” kijkt ze naar haar eigen ontwikkeling. “Ik hoop dat ik mij dit seizoen goed kan doorontwikkelen en een vaste waarde kan worden.”

Vrijdag wacht de strijd in de subtop met SC Heerenveen. Annouk Boshuizen is zelfverzekerd over een goede afloop. “Als we doen wat we moeten doen en vertrouwen op de dingen die we kunnen, moeten wij de drie punten mee naar huis nemen.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 2 november gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan de Oranje Nassaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Tekst: Ivo Schimmel

 

Datum: 01-11-18

SPONSOREN