Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

Na een interlandweek wordt de Eredivisie op vrijdag 12 oktober hervat. ADO Den Haag Vrouwen gaat op bezoek bij Achilles ’29. Van de eerdere acht confrontaties wonnen de groengelen er vijf en trok de club uit Groesbeek één keer aan het langste eind. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel. De laatste uitwedstrijd op 5 mei van dit jaar werd met 1-4 gewonnen. Suzanne Admiraal (tweemaal), Victoria Pelova en Nance van der Meer scoorden.

 

Achilles ’29 is niet goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De eerste drie wedstrijden gingen verloren en de ploeg kreeg daarin al veertien tegentreffers te verwerken. Bovendien werd het belofte-elftal van de hekkensluiter al na één duel opgedoekt. ADO Den Haag Vrouwen verloor het openingsduel, maar pakte vervolgens knap vier punten in eigen huis tegen Ajax (2-2) en FC Twente (3-1). Met vier punten staat het elftal vijfde.

 

“Wij pakken deze stijgende lijn door om in de kampioensgroep te eindigen,” zegt Nance van der Meer stellig. “Met het harde trainen en onze teamspirit gaan we proberen dit voor elkaar te krijgen.”

 

De 19-jarige voetbalster speelde intussen al meer dan veertig officiële wedstrijden in het groengele shirt. “Voor mijn persoonlijke ontwikkeling zie ik nog steeds mogelijkheden om te groeien en ervoor te gaan. Zowel voor mijzelf als het team,” zegt de aanvalster, die dit seizoen driemaal inviel in de Eredivisie. “Mijn doel voor dit seizoen is om alles uit mijzelf te halen en natuurlijk vooral lekker te blijven voetballen.”

 

Komende vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Achilles ’29. Vorig seizoen won de club uit Groesbeek de eerste confrontatie dankzij een laat doelpunt van Beau Rijks met 1-0. Later dat seizoen revancheerde de Residentieclub zich dus wel met een comfortabele 1-4 overwinning, mede dankzij één treffer van de vleugelaanvalster. “Ik verwacht dat wij veel aan de bal zijn en zeker met drie punten terug naar Den Haag gaan.”

 

De wedstrijd Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 12 oktober gespeeld op Sportpark De Heikant, gelegen aan de Cranenburgsestraat 33a in Groesbeek. Aftrap is om 19:30 uur.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Foto: Peter Looijen

Datum: 11-10-18

SPONSOREN