Jeugdploegen ADO Den Haag Vrouwen geven donker gestart weekend alsnog kleur

Met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden, en zonder 1 goal tegen, hebben de opleidingsteams van ADO Vrouwen in het tweede bekerweekend van zich doen spreken. De teams zorgden voor weer wat kleur op de gezichten van de trouwe fans na de ongelukkige start van het eerste team in de seizoensopening bij Excelsior/Barendrecht.

 

Van de openingswedstrijd van het eerste vrouwenteam had iedereen zich uiteraard meer voorgesteld. Na de uitstekende generale repetitie van afgelopen week tegen Bundesliga-club Bayer Leverkusen, werd het op Woudensteijn een behoorlijke deceptie. De Haagsen zaten vanaf minuut 1 niet in de wedstrijd en het lukte ook niet om zich wel in de wedstrijd te spelen. Op de 2-0 overwinning van de Rotterdamse gastvrouwen viel uiteindelijk niets af te dingen. Deze week zal het team moeten opstaan en daarvoor lijkt tegenstander Ajax de ideale kandidaat.

 

Op zaterdag stonden er om 10:00 uur 2 wedstrijden op het programma. De onder 14 trad op Houtrust aan tegen de jongens onder 13 van BSC'68. De ploeg uit Benthuizen komt net als de meiden van ADO uit in de 1e klasse. Het werd een duidelijke overwinning voor ADO Den Haag. Een kopbal van Nikki vd Burg uit een corner en een schitterend afstandsschot van Amanda de Leur zorgen voor een 2-0 ruststand, die later ook de eindstand bleek. Een mooi resultaat en een gedeelde koppositie in de poule!

 

Op het zelfde moment moesten de Beloften ADO Den Haag Vrouwen aantreden in het Westland tegen de JO-15 van Westlandia. De Naaldwijkers, spelend in de derde divisie, maakten het ADO behoorlijk lastig. Echter, de Haagse meiden hielden goed stand en wisten voetballend geregeld onder de druk uit te komen. Na een ruststand van 0-0 was het Celainy Obispu die de 0-1 scoorde. Omdat keepster Jasmijn de Groot in de vorm van haar leven verkeerde, bleek die treffer ook direct de winnende. Met deze overwininning heeft ADO zelfs de koppositie in deze zware poule overgenomen.

 

De  onder 16 speelde zondag hun tweede ronde-partij. Tegenstander was HVV J015. Op De Diepput werd het een boeiend schouwspel van twee ploegen die elkaar niet veel toegaven. Felle duels, goede combinaties en prachtige individuele acties werden aan het talrijke publiek getoond. Na een 0-0 ruststand was het uiteindelijk Julia Banwari die vanaf de penaltystip haar team de overwininning schonk. Een overwinning met een gedeelde koppositie in de poule als gevolg.

 

Het komend weekend staan er voor de ADO Den Haag Vrouwen weer 4 wedstrijden op het programma. De opleidingsteams krijgen op zaterdag de mogelijkheid om de poulefase van het bekertoernooi als groepswinnaar af te sluiten. Het eerste elftal krijgt op zondag om 12:30 tegen eeuwige rivaal Ajax een prima kans om de kater weg te spelen.

Datum: 10-09-18

SPONSOREN