Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag 7 september gaat het nieuwe seizoen van de Eredivisie van start. ADO Den Haag Vrouwen opent met een uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. Vorig seizoen stonden beide clubs vijfmaal tegenover elkaar. Al die duels eindigden in een Haagse overwinning met een totaal doelsaldo van veertien voor en vier tegen. Op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen scoorde Lauren Delleman in de blessuretijd nog de 1-2.

 

Vorig seizoen debuteerde Excelsior Barendrecht in de Eredivisie Vrouwen. Tijdens de reguliere competitie verloor de nieuwkomer alle zestien wedstrijden. Het slot van het seizoen verliep beter. In de laatste negen duels pakte het elftal nog vijf punten. De enige zege tot nu toe werd geboekt op VV Alkmaar. ADO Den Haag Vrouwen miste op doelsaldo de kampioensgroep en eindigde bovenaan de B-groep.

 

Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

Beide ploegen kenden een goede generale voor de openingsspeelronde. Excelsior Barendrecht sloot de voorbereiding af met een 0-1 zege op OH Leuven en de Residentieclub versloeg Bayer Leverkusen een week voor de start van de Eredivisie met 0-2. “We zijn zeker klaar voor het nieuwe seizoen,” aldus Victoria Pelova, een van de doelpuntmaaksters tegen de Duitse club. “Ons doel is om bij de bovenste vijf te komen.”

 

De 19-jarige middenveldster staat aan de vooravond van haar derde seizoen in Den Haag. Afgelopen seizoen was ze de meest trefzekere speelster van ADO Den Haag Vrouwen, debuteerde ze in het Nederlands Elftal en was ze de spelmaakster van Oranje onder-20 op het WK in Frankrijk. Toch is ze duidelijk over haar ambitie in haar derde jaargang: “Mijn persoonlijke doel is om doelgerichter te worden.”

 

Vrijdag wordt het nieuwe seizoen geopend met een bezoek aan een behoorlijk vernieuwd Excelsior Barendrecht. Vorig seizoen was Fréderique Nieuwland al aanvoerster van de debutant en stond Isa Pothof onder de lat. Met de komst van onder andere Carmen Simonis, Eline Koster, Marthe van Erk, Nikki Ridder en Renee Zoutewelle is het gehalte speelsters met een ADO-verleden afgelopen zomer behoorlijk opgevoerd. Dit is ook Victoria Pelova, die veel strijd verwacht van beide ploegen, opgevallen. “Zij zullen hun uiterste best gaan doen om van ons te winnen.”

 

De wedstrijd Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 7 september gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion, gelegen aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

 

Tekst: Ivo Schimmel

Fotograaf: Peter Looije

Datum: 06-09-18

SPONSOREN