ADO Den Haag Vrouwen in haar nopjes met komst Ziemer!

ADO Den Haag Vrouwen heeft een eenjarige overeenkomst bereikt met Taylor Ziemer. De Amerikaanse, die tevens een Duits paspoort heeft, komt over van de University of Virgnia.

Het afgelopen college seizoen startte Taylor in 22 van de 23 competitiewedstrijden in de basis en kwam zij alle 23 wedstrijden in het veld. De aanvallend ingestelde Ziemer scoorde dat jaar vier keer en had meerdere assists, waarvan zes bepalend voor de overwinning van haar team. Op basis van haar prestaties ontving Taylor ook een uitnodiging voor USA Women onder 19.

Na het afgelopen succesvolle seizoen heeft Taylor de mogelijkheden voor een buitenlands avontuur onderzocht. Taylor's vader Marcus is een van de, in de Haagse voetbalwereld bekende, “Ziemer-brothers”, die meerdere Haagse voetbaltrainers naar de USA hebben gehaald. Vanuit dit Haagse netwerk is Taylor met ADO Vrouwen in contact gekomen. Om haar NCAA-amateurstatus te behouden heeft Taylor een amateurovereenkomst getekend voor 1 jaar.

Naast het spelen in het eerste elftal zal Taylor ook een rol gaan spelen in de maatschappelijke activiteiten en de Voetbal-academie van de residentieclub. Ziemer: “Ik ben erg enthousiast deel uit te maken van het team en kan niet wachten in het geel groen te spelen. Daarnaast wil ik heel graag mijn best doen om, geheel in de lijn van onze familietraditie,  een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van al die jonge meiden die betere voetbalsters willen worden”.

ADO Den Haag Vrouwen is blij een speelster met de kwaliteiten van Taylor aan haar selectie toe te kunnen voegen en heeft daarmee de selectie voor het nieuwe seizoen compleet. Technisch manager Alex Scholte: “Met de komst van Taylor neemt ons aanvallend vermogen toe. Daarnaast heeft het verleden ons geleerd dat Amerikaanse speelsters de selectie altijd een behoorlijke mentaliteit-boost geven. Juist die Amerikaanse spirit past erg goed bij de Haagse voetbalmentaliteit. Niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor al die meiden die in onze jeugdopleiding zitten”.

Datum: 05-08-18

SPONSOREN