Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen vrijdag verzekerde ADO Den Haag Vrouwen zich van de winst van de B-groep. Vrijdag 25 mei wordt het Eredivisieseizoen afgesloten met de uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. De eerdere vier onderlinge duels eindigden allemaal in een Haagse overwinning. Uit werd het 1-3 en 0-3. Op 23 maart scoorden Victoria Pelova (twee) en Nadine Noordam de Haagse doelpunten tijdens het laatste bezoek.

Alleen op de eerste speeldag van de play-offs wist Excelsior Barendrecht een Eredivisiezege te boeken. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg na twee gelijke spelen met 5-2 van VV Alkmaar. Met vijf punten staat de debutant stijf onderaan de B-groep. ADO Den Haag Vrouwen verloor slechts één keer in de play-offs en verzekerde zich afgelopen vrijdag van de zesde plaats in de Eredivisie. De club staat op 28 punten.

Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

“Ik vind dat we het seizoen goed hebben afgesloten door nog het hoogst haalbare te behalen en de zesde plek veilig te stellen,” kijkt Barbara Lorsheyd terug op het afgelopen seizoen. “Natuurlijk is het jammer dat je uiteindelijk net niet in de kampioensgroep zat, want dat zijn toch de wedstrijden die je wilt spelen. Maar Ik denk dat we als team een leerzaam jaar hebben gehad. Dat moeten we mee nemen naar volgend seizoen.”

Afgelopen zomer keerde de ervaren doelvrouw terug bij ADO Den Haag Vrouwen, waar ze van 2007 tot 2014 al meer dan honderd wedstrijden onder de lat stond. “Voor mij was het een mooi en vertrouwd seizoen om weer in het shirt van ADO Den Haag Vrouwen op het veld te staan,” aldus de 27-jarige doelvrouw, die direct de aanvoerdersband omkreeg. “Het seizoen is met ups en downs gegaan en dat is jammer. Ik wil altijd het beste eruit halen. Als dat niet lukt, baal ik ervan, maar het is wel weer een goed moment om van te leren en het de volgende keer beter te doen.  Ondanks dat we de kampioensgroep niet hebben gehaald, heb ik er weer veel plezier in gehad, mede door hoe we het als team hebben gedaan.”

Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

Ze verwacht dat ADO Den Haag Vrouwen het spel zal moeten maken in de laatste wedstrijd van het seizoen. “Dat zijn wij ook aan onze stand verplicht. We hebben in de andere wedstrijden momenten gehad waarin we slordig waren en het niet altijd even makkelijk ging. Vrijdag zullen we dus de hele wedstrijd geconcentreerd en met Haagse bluf moeten voetballen, zodat we dit seizoen met een mooi resultaat kunnen afsluiten.”

De wedstrijd Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 25 mei gespeeld in het van Donge en de Roo stadion, gelegen aan de Honingerijk 110 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 24-05-18

SPONSOREN