ADO Vrouwen wint en stelt plek zes veilig

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdagavond definitief verzekerd van de zesde plaats van de Eredivisie Vrouwen. Voor de eerste keer dit seizoen werd Achilles '29 thuis verslagen: 2-1.

Weinig vermeldenswaardige kansen in de beginfase van het treffen in het Cars Jeans Stadion, tevens de laatste thuiswedstrijd van de dames van ADO Den Haag in dit seizoen. Doelgevaar werd geceëerd door Marthe van Erk en Carmen Simonis. Waar de inzet van Van Erk werd geblokkeerd door een verdedigster van Achilles '29, daar zag Simonis haar schot nipt langs de rechterpaal eindigen.

ADO Vrouwen wint en stelt plek zes veilig

Aan de andere kant van het veld liet Glenda van Lieshout zich gelden. Haar (diagonale) schoten bezorgden de defensie van de Hagenaars het nodige werk. Naast de achterhoede moest ook Barbara Lorsheyd er aan te pas komen om een Groesbeekse openingstreffer te voorkomen. Hoewel de echt grote kansen vooralsnog uitbleven, hielden ADO Den Haag en Achilles '29 elkaar goed in evenwicht.

Halverwege de eerste helft wist Sharona Tieleman de ban te breken. De 22-jarige speelster wist een afgeslagen hoekschop uitgekiend in de uiterste kruising te mikken. Na de 1-0 bleef de formatie van trainer Arend Regeer op zoek gaan naar nog een doelpunt. Echter werd de Haagse dadendrang al snel onderbroken door een vervelende blessure van Rianne Clephas. Na een blessurebehandeling van maar liefst vijf minuten moest de keepster van de bezoekers per brancard van het veld worden gedragen. Het gerucht ging de ronde dat Clephas haar elleboog heeft gebroken. Een flinke smet op de eerste helft.

ADO Vrouwen wint en stelt plek zes veilig

Na de rust was het Nadine Noordam die de show stal. Uit een voorzet van Simonis wist zij Renate Verhoeven bijna te verschalken, echter stond de ingevallen keepster op de juiste plaats gepositioneerd om de inzet te pareren. De kans bleek echter een voorbode voor wat nog zou komen, want niet veel later schoot Noordam de bal vanaf een meter of dertig snoeihard en via de onderkant van de lat het doel in: 2-0. Verhoeven stond erbij en keek ernaar. Het had er op dat moment alles van weg dat ADO Den Haag voor de eerste keer dit seizoen thuis zou gaan zegevieren tegen Achilles '29.

Toch hadden de zwartwitten de spreekwoordelijke handdoek nog niet in de ring gegooid. Zo werd Lorsheyd gedwongen handelend op te treden op een aantal inzetten van Bonita Theunissen, die verder ook nog gevaarlijk werd met een kopbal uit een vrije trap. Eenmaal moest de Haagse verdediging zich zelfs nog gewonnen geven. Vlak voor het eindsignaal kopte Beau Rijks raak vanuit een corner: 2-1. Echt in gevaar kwamen de ooievaars echter niet meer. Het had zelfs nog 3-1 kunnen worden als Van Erk had gescoord in de één-op-één met Verhoeven. Dat gebeurde niet. Desondanks werd de zege veiliggesteld.

ADO Vrouwen wint en stelt plek zes veilig

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Achilles '29 2 - 1 (1 - 0)

Scoreverloop: 24. Sharona Tieleman 1-0, 59. Nadine Noordam 2-0, 86. Beau Rijks 2-1

Scheidsrechter: Ernstjan van der Perk

Aantal toeschouwers: 233

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Nikki Ridder (85. Julia Kagie), Sharon Kok, Priscilla Mesker, Eline Koster, Carmen Simonis, Marthe van Erk, Nadine Noordam, Suzanne Admiraal (85. Maartje Looijen), Sharona Tieleman, Allyssa Daal

Achilles '29: Amber Verspaget, Amber Mutsaers (84. Melanie Bross), Melissa Evers, Yvette Derks ©, Bonita Theunissen, Joy Kersten, Glenda van Lieshout (74. Michelle van der Laan), Beau Rijks, Sophie Cobussen, Nena Hopmans, Rianne Clephas (36. Renate Verhoeven)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: ADOFANS.nl / Marc Klaui

Datum: 18-05-18

SPONSOREN