Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29

Op bezoek bij VV Alkmaar leed ADO Den Haag Vrouwen de eerste nederlaag in de B-groep, waardoor de zesde plaats in de Eredivisie nog niet honderd procent zeker is. Vrijdag 18 mei kan dat wel worden bewerkstelligd, als achtervolger Achilles ’29 op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Van de eerdere zeven ontmoetingen wonnen de groengelen er vier, tegenover één nederlaag. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel. Beide thuiswedstrijden dit seizoen eindigden in 2-2.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29

Na een sterk begin in de B-groep, heeft Achilles ’29 de laatste drie wedstrijden niet weten te winnen. Met negentien punten staat de club uit Groesbeek op de zevende plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen heeft zes punten meer en is dichtbij het veiligstellen van de zesde plaats. Voor de nederlaag tegen VV Alkmaar won het Haagse elftal al met 1-4 bij de tegenstander van vrijdag.

“We hebben het op momenten als team heel goed gedaan, maar het ook een aantal keer laten liggen in bepaalde wedstrijden,” zegt Sharona Tieleman. “Dat is jammer. We hebben veel dingen geleerd en stappen gemaakt. We hadden er soms moeite mee om dit in de wedstrijden te laten zien. In de play-offs hebben we een aantal goede resultaten laten zien, in combinatie met goed spel. Dit moeten we de laatste twee wedstrijden zo volhouden en dan worden we gewoon zesde.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29

Zelf heeft de voetbalster afgelopen seizoen als een van de weinige speelsters alle wedstrijden in het veld gestaan. Vooral op haar favoriete linksachterpositie. “Ik heb me daar dit seizoen weer kunnen ontwikkelen,” aldus de 22-jarige verdedigster. “Het gaat steeds beter en daar ben ik blij mee. Er zijn altijd dingen die beter kunnen en daar ga ik weer mee aan de slag om volgend seizoen weer te knallen!”

“In de afgelopen uitwedstrijd hebben we het heel goed gedaan,” kijkt ze terug op de vorige confrontatie met Achilles ’29. “1-4 winst en we waren fitter en beter dan zij. Ik verwacht dat we dat deze wedstrijd ook kunnen laten zien. Het is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, dat maakt het voor velen ook extra bijzonder. Dat zal je in positieve zin terugzien in de wedstrijd, denk ik.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29 wordt op vrijdag 18 mei gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29

Datum: 17-05-18

SPONSOREN