Eerste nederlaag ADO Vrouwen in poule B een feit

De vrouwen van ADO Den Haag zijn vrijdagavond hun ongeslagen status verloren in de B-poule van de Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij VV Alkmaar gingen de groengelen met 2-1 onderuit.

Met iets meer geluk aan haar zijde had ADO Den Haag Vrouwen  in Alkmaar een vroege openingstreffer kunnen verzorgen. Een verdedigingsfout van de thuisploeg stelde Victoria Pelova namelijk in de gelegenheid om Paulina Quaye de stuipen op het lijf te jagen. Jammer genoeg stond het houtwerk een Haags doelpunt in de weg. Pelova tikte de bal op de paal. Desalniettemin was het begin veelbelovend.

Eerste nederlaag ADO Vrouwen in poule B een feit

Na een kwartier spelen vielen er, op de inzet van Pelova na, geen noemenswaardige kansen te noteren. Pas halverwege de eerste helft veerden de (meegereisde) supporters weer op toen de bal dankzij een goede opbouw van Vesna Veltrop terechtkwam bij Pelova. Laatstgenoemde bediende op haar beurt Nance van der Meer, wiens schot richting het Alkmaarse doel werd gepareerd door keepster Quaye.

Beide ploegen deden hun uiterste best om iets van de wedstrijd te maken, maar het kwam er niet echt uit. Om het spelbeeld te omschrijven kon de term 'flipperkastvoetbal' van stal worden gehaald. De bal ging over en weer. Doelvrouw Barbara Lorsheyd moest slechts sporadisch optreden, onder meer bij een geniepig afstandsschot in de 38ste minuut. Verder werd Katja Snoeijs gevaarlijk middels een kopbal.

Zeven minuten nadat scheidsrechter Robbie Tiesinga de tweede helft in gang had gebracht, brak VV Alkmaar de ban. Simone Kets kreeg de bal vanuit het middenveld mee, had daarna vrije doortocht en liet Lorsheyd kansloos: 1-0. Gelukkig liet de 1-1 echter niet lang op zich wachten. Na een ingooi en een splijtende pass van Nadine Noordam wist Pelova de bal na een fraaie dribbel binnen te werken: 1-1.

Eerste nederlaag ADO Vrouwen in poule B een feit

Na ruim een uur werd ADO Den Haag Vrouwen helaas opnieuw in rouw gedompeld. Aanvoerster Katja Snoeijs kreeg de bal mee en wist Lorsheyd op snelheid te kloppen: 2-1. In de daaropvolgende fase probeerden de Hofstedelingen wat vaker uit hun schulp te kruipen, met als nadelige consequentie dat er achterin meer ruimtes zouden vallen. De Zuid-Hollanders zelf lieten in de slotfase een vrije trap onbenut.

Helaas kon ADO Den Haag Vrouwen niet worden voorkomen dat de eerste nederlaag in de B-groep van de Eredivisie Vrouwen een feit werd. Dat terwijl nog geen maand geleden met 4-0 werd gewonnen van VV Alkmaar. Over exact een week krijgt de equipe uit de Residentie de kans om zich te revancheren. Dan staat vanaf 19:30 uur immers de thuiswedstrijd tegen Achilles '29 op het programma. Bent u erbij?

Karakteristiek:

VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 1 (0 - 0)

Scoreverloop: 52. Simone Kets 1-0, 57. Victoria Pelova 1-1, 64. Katja Snoeijs 2-1

Scheidsrechter: Robbie Tiesinga

Gele kaart: 77. Vesna Veltrop, 90. Jamie Altelaar

Aantal toeschouwers: 200

Opstellingen:

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Amber Wuring, Jamie Altelaar, Amy Visser, Katja Snoeijs ©, Kerstin Casparij (50. Anna Knol), Simone Kets, Silvie van der Plas, Anne-Fleur Duppen (63. Robin Beemsterboer), Niekie Pellens

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Nikki Ridder (73. Sharon Kok), Priscilla Mesker, Eline Koster, Nadine Noordam, Suzanne Admiraal (73. Maartje Looijen), Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Nance van der Meer, Romy Speelman (73. Carmen Simonis), Vesna Veltrop

Eerste nederlaag ADO Vrouwen in poule B een feit

Datum: 11-05-18

SPONSOREN