Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag 11 mei kan ADO Den Haag Vrouwen de zesde plaats in de Eredivisie veiligstellen. Een zege op VV Alkmaar zal daarvoor genoeg zijn. Van de eerdere twintig onderlinge confrontaties wonnen de groengelen er elf, tegenover vijf nederlagen. De overige vier duels eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen waren beide wedstrijden in het Cars Jeans Stadion een prooi voor de Residentieclub. De twee uitduels eindigden echter in een nederlaag en een gelijkspel.

Tot nu toe wist VV Alkmaar in de B-groep nog maar één wedstrijd te winnen, thuis tegen Achilles ’29 (4-2). Met vijftien punten staat de ploeg op de achtste plaats, drie punten achter het elftal uit Groesbeek. ADO Den Haag Vrouwen is nog ongeslagen in de B-groep en staat met 25 punten stijf bovenaan. De afgelopen drie duels werden gewonnen. Vrijdag hopen de groengelen daar vier op een rij van te maken, waarmee de zesde plaats in de Eredivisie zeker zal zijn.

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

“Ik vind dat wij de beste ploeg hebben van de B-groep,” zegt Victoria Pelova. “We zijn het dan ook aan onszelf verplicht om daarin eerste te worden. We doen het goed, hebben meer rust in ons spel en scoren meer.”

De jeugdinternational, die dit jaar al haar debuut mocht maken in het A-elftal, is dit seizoen uitgegroeid tot de meest doelpuntrijke speelster van ADO Den Haag Vrouwen. “Ik heb me meer ontwikkeld in het scoren, maak meer doelpunten dan vorig seizoen,” constateert ook de 18-jarige speelster. “Ik probeer ook meer te schieten. Ik wil nog in heel veel dingen beter worden. Nog meer en gerichter schieten, simpeler spelen en sneller omschakelen van aanvallen naar verdedigen.”

Vrijdag verwacht de middenveldster een spannende wedstrijd, waarin VV Alkmaar op de counter zal spelen. “We moeten dus heel goed opletten in de omschakeling. Maar natuurlijk gaan wij voor de winst!”

De wedstrijd VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 11 mei gespeeld op het nieuwe complex van AFC ‘34, gelegen aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 10-05-18

SPONSOREN