ADO Vrouwen wint opnieuw en met ruime cijfers

ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag een nieuwe driepunter kunnen bijschrijven in de B-groep van de damescompetitie. Achilles '29 werd op een 1-4 nederlaag getrakteerd. 

ADO Vrouwen wint opnieuw en met ruime cijfers

In de vijfde minuut wist Nance van der Meer een bal vanuit de laatste lijn middels een voorzet bij Romy Speelman te krijgen. Doelvrouw Renate Verhoeven keerde Speelmans schoot, maar kon de bal niet klemvast pakken. Hierdoor werd Suzanne Admiraal in de gelegenheid gesteld om de score alsnog te openen. Verhoeven toonde zich echter opnieuw een sta-in-de-weg. Geen snelle openingstreffer dus.

Twintig minuten stonden er op de klok toen Victoria Pelova de 0-1 voor haar rekening nam. Op de rand van de vijandelijke zestien lukte het de 18-jarige middenveldster om de bal zowel te onderscheppen als direct en hard in het doel te poeieren. De Groesbeekse dames konden, buiten een inzet uit een hoekschop op het dak van het doel en een vrije trap van Joy Kersten, nauwelijks gevaarlijk worden.

Het slotkwartier van de eerste helft telde een dot van een kans voor beide partijen. Namens Achilles '29 zag Kersten een wippertje langs de verkeerde kant van de paal in schoonheid sterfen. Keepster Barbara Lorsheyd was net te laat om er met haar handen aan te zitten. ADO Den Haag Vrouwen kwam goed weg en werd zelf gevaarlijk met een kopbal van Admiraal uit een afgemeten voorzet van Sharona Tieleman. 

In de eerste periode na de theepauze was ADO Den Haag Vrouwen duidelijk de bovenliggende partij en de margeverdubbeling in de 58ste minuut was dan ook niet onverwachts te noemen. Admiraal profiteerde optimaal van miscommunicatie tussen Amber Verspaget en Verhoeven en rondde koeltjes af. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Achilles '29 na de 0-2 een aantal behoorlijke kansen kreeg.

Twintig minuten voor het eindsignaal volgden de hoogtepunten elkaar in rap tempo op, te beginnen met het derde doelpunt van de Hofstedelingen. Na knap voorbereidend werk van Pelova, die een heerlijke loopactie en voorzet in huis had, tikte Van der Meer de bal eenvoudig binnen: 0-3. De goal droeg zij op aan Jill Verreijdt, die als communicatiemedewerkster jarenlang nauw betrokken is geweest bij de selectie van de ADO Den Haag Vrouwen maar onlangs koos voor een nieuwe uitdaging. 

Twee minuten na het prachtige gebaar van Van der Meer deed Admiraal voor de tweede maal een duit in het zakje door vanaf randje zestien laag en hard binnen te schieten: 0-4. Verhoeven kon er net niet bij. De wedstrijd was gespeeld, al maakte Achilles '29 nog wel de eretreffer waar het gezien haar spel recht op had. Bonita Theunissen probeerde het maar eens en wist Lorsheyd zodoende te verrassen: 1-4. 

In de slotfase kreeg Admiraal de kans om haar hattrick te completeren, maar de kopbal die tot stand kwam uit een voorzet van Van der Meer eindigde jammer genoeg net niet tussen de palen. Toch kende het competitietreffer nog een bijzondere afronding. In de laatste minuut van de officiële speeltijd betrad Kimberley Smit immers het speelveld. Het betrof haar debuut in de Eredivisie Vrouwen. 

Karakteristiek: 

Achilles '29 – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 4 (0 - 1)

Scoreverloop: 20. Victoria Pelova 0-1, 58. Suzanne Admiraal 0-2, 70. Nance van der Meer 0-3, 72. Suzanne Admiraal 0-4, 73. Bonita Theunissen 1-4

Scheidsrechter: Nick Wenneker

Gele kaart: 81. Eline Koster

Aantal toeschouwers: 100

Opstellingen: 

Achilles '29: Renate Verhoeven, Amber Verspaget, Melissa Evers, Yvette Derks ©, Bonita Theunissen, Melanie Bross (70. Michelle van der Laan), Joy Kersten, Beau Rijks, Demi ter Maat (46. Romy van Oorschot), Sophie Cobussen (70. Glenda van Lieshout), Nena Hopmans

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Nikki Ridder(90. Kimberley Smit), Priscilla Mesker, Eline Koster, Nadine Noordam, Suzanne Admiraal, Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Allyssa Daal (46. Lauren Delleman), Romy Speelman, Nance van der Meer

Datum: 05-05-18

SPONSOREN