Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

Na een speelvrije week gaat ADO Den Haag Vrouwen de laatste fase van dit seizoen in. Op Bevrijdingsdag wacht de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. Van de zes eerdere onderlinge ontmoetingen wonnen de groengelen er drie, tegenover één nederlaag. De overige twee duels eindigden gelijk. Dit seizoen wist ADO Den Haag Vrouwen nog niet te winnen van deze opponent. Beide thuisduels werden de punten gedeeld. In Groesbeek boekte Achilles ’29 dankzij een laat doelpunt van Beau Rijks een 1-0 zege.

Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

De tegenstander van zaterdag ging de play-offs van de Eredivisie in als nummer acht, maar is inmiddels de belangrijkste concurrent in de strijd om de zesde plaats. In de eerste vier wedstrijden bleef Achilles ’29 ongeslagen. Na de nederlaag in de vorige speelronde tegen VV Alkmaar (4-2), staat de ploeg met achttien punten op plek zeven. ADO Den Haag Vrouwen is nog ongeslagen in de B-groep en heeft vier punten meer. Een zege zaterdag zal dus vrijwel zeker de zesde plaats in de Eredivisie betekenen.

“Ik denk dat we weer goed in vorm aan het raken zijn als team,” kijkt Suzanne Admiraal naar de reeks van zes competitieduels zonder nederlaag. “We kunnen elkaar weer goed vinden in het veld, er is duidelijkheid en we staan er weer echt als een team. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken tot het einde van de competitie en nog vier goede wedstrijden kunnen neerzetten.”

Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen zomer kwam de aanvalster over van VV Alkmaar. Mede door blessures kwam ze in haar debuutseizoen niet verder dan acht competitiewedstrijden en twee internationale oefenduels. Daarin was ze driemaal trefzeker. “Ondanks dat ik door blessures jammer genoeg veel minder heb kunnen spelen dan ik had gewild, heb ik toch van dit seizoen genoten. Vooral van de wedstrijden die ik wel heb kunnen spelen en ook zeker van het team.”

 

“De afgelopen wedstrijden hebben we het lastig gehad tegen Achilles ‘29, ik verwacht dat het inderdaad een strijd gaan worden,” aldus de 21-jarige voetbalster, die ADO Den Haag Vrouwen na dit seizoen gaat verlaten. “Ik hoop dat wij deze keer als winnaar uit de strijd gaan komen en daar zullen we als team ook voor gaan vechten.”

De wedstrijd Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zaterdag 5 mei gespeeld op Sportpark De Heikant, gelegen aan de Cranenburgsestraat 33A in Groesbeek. Aftrap is om 14:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 04-05-18

SPONSOREN