Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

Na vier wedstrijden is ADO Den Haag Vrouwen nog altijd ongeslagen in de B-groep van de Eredivisie Vrouwen. Slechts vier dagen na de 4-0 zege op VV Alkmaar, staat de volgende thuiswedstrijd alweer op het programma. Dinsdag 24 april komt hekkensluiter Excelsior Barendrecht op bezoek in het Cars Jeans Stadion. De eerdere drie ontmoetingen dit seizoen wisten de groengelen te winnen. Ruim een half jaar geleden eindigde de vorige thuiswedstrijd in 3-1. Nadine Noordam, Marthe van Erk en Victoria Pelova tekenden destijds voor de Haagse doelpunten.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

Slechts één wedstrijd wist Excelsior Barendrecht dit seizoen nog te winnen. Op de openingsspeeldag van de B-groep wist de ploeg van doelvrouw Isa Pothof en aanvoerster Fréderique Nieuwland, beiden oud-ADO Den Haag Vrouwen, maar liefst met 0-5 te winnen van VV Alkmaar. Met drie punten staat de Eredivisiedebutant onderaan. De Residentieclub is al vijf competitieduels op rij ongeslagen, maar de zesde plaats is nog niet veiliggesteld. Met nog vijf speelrondes te gaan, bedraagt de voorsprong op Achilles ’29 één punt.

“We hebben als team ons mindere momenten gehad, maar volgens mij zijn we zeker op de goede weg terug,” zegt Priscilla Mesker over de huidige vorm van het elftal. “We hebben altijd keihard geknokt, alleen lukte het voetballende gedeelte niet altijd. Als je kijkt naar afgelopen vrijdag, dan hebben we fantastisch voetbal laten zien. Deze lijn moeten we zeker tot het einde van het seizoen doortrekken.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

De ervaren voetbalster is de vaste linksachter in het team van hoofdtrainer Arend Regeer. “Als ik terug kijk, ben ik niet helemaal tevreden over het seizoen. Ik heb mijn ervaring met de jonge speelsters zeker gedeeld. Alleen heb ik helaas niet constanter kunnen spelen,” zegt de 25-jarige verdedigster over de doelen die ze aan het begin van dit seizoen heeft gesteld. “Toen we als team in een dip zaten, had ik ook mijn mindere periode. Daar baal ik enorm van, want ook toen kon ik er niet zijn voor de jonkies, terwijl dat juist de momenten zijn dat ik ze op sleeptouw moet nemen.”

Dinsdag verwacht ze opnieuw een ruime zege in het Cars Jeans Stadion op Excelsior Barendrecht. “Maar dan moeten we het wel als team doen en moet iedereen 100% geven. Op papier hebben we een veel beter elftal en dat moeten we dinsdag ook weer laten zien. Als we zo spelen als afgelopen vrijdag, komt dat zeker goed.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht wordt op dinsdag 24 april gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

 

Datum: 23-04-18

SPONSOREN