Jong ADO Den Haag Vrouwen nipt onderuit in Zwolle

Op zaterdag 14 april reisde de ploeg van trainersduo Monique Rikaart en Peter Boshuizen af naar Zwolle voor een competitieduel tegen Jong PEC Zwolle. De Haagse talentenploeg wist zich lang staande te houden, echter moest het richting het einde van de wedstrijd toch een tegentreffer incasseren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Jong PEC Zwolle. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen nipt onderuit in Zwolle

Pas na een kwartier voetballen waren er noemenswaardige kansen voor beide ploegen te noteren. Een verdedigster van Jong PEC Zwolle haalde Lizzy Mastemakers onderuit op de rand van het zestienmetergebied waardoor laatstgenoemde de vrije trap mee kreeg. Renee Zoutewelle schoot de vrije trap echter hoog over.
Romy Dalebout bewees de Haagse formatie deze middag weer haar grote waarde en wist een aantal malen kansen van de Zwollenaren te keren.

Vlak voor rust wist Maartje Looijen goed door te jagen en zich uiteindelijk vrij te spelen. Ze wist de bal mee te geven op Nance van der Meer die in een 1-op-1 situatie met de keepster kwam te staan. De Zwolse keepster wist de inzet helaas te pakken.

Jong ADO Den Haag Vrouwen nipt onderuit in Zwolle

Kort na rust was het opnieuw Maartje Looijen die een kans wist te creëren. Met de bal aan de voet stormde ze op het doel af om de bal in de korte hoek binnen te werken, helaas voor Looijen stond de keepster van PEC Zwolle op de juiste plek om de bal uit haar doel te houden.

De Haagse verdediging stond deze middag haar 'mannentje'. Onder andere Kayra Nelemans wist meerdere malen goed uit te stappen om zodoende weer in bal bezit te komen.  
Helaas wist in de 70e minuut PEC Zwolle, enigszins tegen de verhoudingen in, dan toch het net te vinden en de 1-0 op het scorebord te noteren.

In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde de Residentieclub nog veelvuldig op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Onder ander Renee Zoutewelle en Nance van der Meer kregen nog kansen om de stand gelijk te trekken. Ondanks de kansen bleef het uiteindelijk 1-0 in het voordeel van de Zwollenaren.

Jong ADO Den Haag Vrouwen nipt onderuit in Zwolle

Volgende week zaterdag 21 april treft Jong ADO Den Haag Vrouwen om 15.15 uur, op Sportpark De Roodemolen, Ter Leede VR1.

Karakteristiek:
Jong PEC Zwolle – Jong ADO Den Haag Vrouwen: 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 70. Jong PEC Zwolle

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Maartje Looijen, Nance van der Meer, Renee Zoutewelle, Holly Kampers (87. Naomi Pique), Julia Kagie, Luna Knoester (45. Laura Brafine), Lizzy Mastemakers, Kayra Nelemans, Bo Vonk, Akke van der Born

Fotografie: Christian Brafine

Datum: 15-04-18

SPONSOREN