Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

In de interlandperiode heeft ADO Den Haag Vrouwen zich goed kunnen voorbereiden op de strijd om de enige prijs die nog rest dit seizoen. Tegenstander in de kwartfinale van de KNVB Beker is Ajax. De afgelopen twee seizoenen stonden beide ploegen in dat toernooi eveneens tegenover elkaar. Twee jaar geleden veroverden de groengelen de beker ten koste van de tegenstander (1-0). Vorig seizoen was de Amsterdamse club in de kwartfinale met 6-2 te sterk. Shanique Dessing scoorde destijds wel in haar basisdebuut haar eerste twee officiële doelpunten namens ADO Den Haag Vrouwen.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Ajax bereikte de kwartfinale van de KNVB Beker door Topklasser DTS Ede met 0-7 te verslaan. De nummer twee van de Eredivisie Vrouwen stond de afgelopen vier seizoenen in de eindstrijd en pakte de prijs in 2014 en 2017. ADO Den Haag Vrouwen was in de vorige ronde, mede dankzij een hattrick van Nadine Noordam, met 2-4 te sterk voor Wartburgia. De ploeg won de beker in 2012, 2013 en 2016 en is daarmee de enige Eredivisieclub die deze driemaal in de wacht sleepte.

Voor het kwartet wacht wel een lastige opgave. Na de zege in de bekerfinale van 2016, wist de Residentieclub namelijk niet meer te winnen van Ajax. De laatste twee onderlinge competitieduels eindigden eerder dit seizoen echter onbeslist. In Den Haag werd het na een uur spelen 0-2, maar Nadine Noordam en Chasity Grant voorkwamen een kleine vier maanden geleden een nederlaag.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

“Vanwege de interlandperiode hebben we twee weken gehad om ons volledig op de wedstrijd tegen Ajax te richten,” zegt Marthe van Erk. “Dat was wel erg fijn. We hebben hen goed kunnen analyseren en tactisch kunnen trainen op deze specifieke wedstrijd. Hierdoor weet iedereen goed wat haar taken zijn en wat er gedaan moet worden in iedere situatie. We weten wat we als individu en als team moeten doen.”

Zelf weet ze dat ook goed, getuige haar hattrick van afgelopen weekeinde in het shirt van Jong ADO Den Haag Vrouwen. “Ik ben de afgelopen drie jaar een betere speelster geworden bij ADO Den Haag Vrouwen,” aldus de spits. “Doordat ik steeds meer wedstrijden ben gaan spelen in de Eredivisie, merk ik dat ik hier erg veel van leer. Daarnaast heb ik mezelf fysiek beter ontwikkeld en ben ik balvaster geworden. Ik zou wel nog constanter willen worden en iedere wedstrijd mijn niveau halen.”

Vrijdag wacht een zware thuiswedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker. “Dit seizoen hebben we twee keer gelijkgespeeld tegen Ajax. Dat waren erg goede wedstrijden van ons,” kijkt de 22-jarige voetbalster terug op de afgelopen confrontaties. “Als iedereen net als tijdens die duels haar taken goed uitvoert en met passie en strijd speelt, kunnen we het hen zeker heel erg lastig gaan maken. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we de kansen die we krijgen afmaken. Als dit lukt, dan kunnen wij de halve finale zeker bereiken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op vrijdag 13 april gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Datum: 12-04-18

SPONSOREN