Jong ADO Vrouwen wint met zevenklapper van SSS VR1

Op zaterdag 7 april ontving Jong ADO Den Haag Vrouwen, SSS VR1 als tegenstander in competitieronde 17. Een genadeloos Jong ADO Vrouwen versloeg de directe concurrent uit Klaaswaal met maar liefst 7-0! Zodoende werden de toeschouwers op Sportpark de Kastelenring getrakteerd op een heerlijke voetbalmiddag.

Jong ADO Vrouwen wint met zevenklapper van SSS VR1

Op een mooie, zonnige, lentemiddag trapten de ploegen af op het terrein van RKAVV. Bij winst konden de groengelen een plek stijgen op de ranglijst en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden, want al na twee minuten spelen viel het eerste doelpunt. Een goede actie van Shanique Dessing binnen het zestienmetergebied leidde tot een voorzet op Marthe van Erk. De spits verzuimde niet en schoot beheerst binnen: 1-0. Vervolgens mochten de bezoekers opkomen, echter had keepster Romy Dalebout de bal goed in het vizier en kon hem gemakkelijk onderscheppen van de tegenstander. Jong ADO Den Haag Vrouwen bleef drukken zetten en ook verdedigend werd er niks weggegeven. Na ruim een kwartier spelen trof Marthe van Erk wederom het goal, dit keer op aangeven van de razendsnelle Chasity Grant: 2-0! Enkele minuten later was het weer raak. Lizzy Mastemakers scoorde haar eerst goal voor de club uit de Hofstad nadat Julia Kagie een goede bal vanuit achter gaf op Chasity Grant, die vervolgens weer Mastenmakers kon bedienen: 3-0.

Jong ADO Vrouwen wint met zevenklapper van SSS VR1

Een effectief Jong ADO Den Haag Vrouwen was heer en meester en liet het hierbij niet zitten, want de aangever van de vorige twee doelpunten was nu zelf trefzeker. Chasity Grant kon het vierde doelpunt uit een corner van Shanique Dessing heerlijk binnen schieten! Inmiddels was de wedstrijd pas ruim een half uur onderweg toen ook Annouk Boshuizen binnen vijf minuten tijd twee keer het net wist te vinden. En ook het zevende doelpunt werd vlak voor een rust een feit, nadat Boshuizen zich goed had vrijgespeeld en de bal perfect voorgaf op Van Erk. Laatstgenoemde maakte met een prachtige lob haar hattrick deze wedstrijd. 7-0 was de ruststand.

Jong ADO Vrouwen wint met zevenklapper van SSS VR1

Ook in de tweede helft bleef Jong ADO Den Haag Vrouwen aandringen. Kimberley Smit kon schieten na een corner van Lizzy Mastenmakers, maar achter haar schot zat helaas te weinig snelheid.  Ook de inzet van Kampers ging naast na een goede actie van de pas in het veld gekomen Naomi Piqué. Ondertussen stond het verdedigend nog steeds goed en werd er ook niets meer weggeven. Helaas kon Annouk Boshuizen niet verder spelen na een enorme charge van de keepster van SSS waardoor de groengelen met tien kwamen te staan. Gescoord werd er niet meer en de ruststand was dus ook de eindstand: 7-0

Volgende week zaterdag, 14 april, gaat Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij Jong PEC Zwolle. De ploegen trappen om 17.00 uur af.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – SSS VR1 7-0 (7-0)

Scoreverloop: 2. Marthe van Erk 1-0, 16. Marthe van Erk 2-0, 21. Lizzy Mastenmakers 3-0, 32. Chasity Grant 4-0, 36. Annouk Boshuizen 5-0, 40 Annouk Boshuizen 6-0, 42. Annouk Boshuizen 7-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Julia Kagie, Kimberley Smit, Kayra Nelemans, Bo Vonk, Lizzy Mastenmakers, Annouk Boshuizen, Holly Kampers, Shanique Dessing (46. Naomi Piqué), Marthe van Erk (56. Luna Knoester) en Chasity Grant (46. Laura Brafine)

Fotografie: Christian Brafine

Datum: 08-04-18

SPONSOREN