ADO Vrouwen wint oefenduel met 0-2 van WDS JO17

Wegens de interlandperiode staat er geen competitieronde deze week op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Om die reden heeft de ploeg van Arend Regeer op woensdagavond, 5 april, een oefenwedstrijd afgewerkt. In Driebruggen werd er om 18.00 uur afgetrapt tegen WDS JO17. Middels Nadine Noordam en Shanique Dessing mocht ADO Vrouwen zich na 90 minuten spelen tot winnaar bekronen.

ADO Vrouwen wint oefenduel met 0-2 van WDS JO17

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, nadat de Haagse defensie een slippertje maakte. Gelukkig wist goallie Barbara Lorsheyd de openingstreffer te voorkomen. Na deze aanval gingen de groengelen aanzetten en na een klein half uur spelen was dan ook de eerste kans te noteren. Een afgemeten voorzet van Nance van der Meer belandde op het hoofd van Nadine Noordam. Haar kopbal ging maar net naast. Ook Eline Koster kreeg nog een kans om de brilstand op het scorebord te veranderen, echter stuitte zij op de keeper. Na ruim een half uur spelen kwam het verdiende doelpunt: Maartje Looijen gaf de bal voor op Nadine Noordam. Laatstgenoemde kon van afstand uithalen: 0-1! Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft van de wedstrijd begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft met een kans voor WDS. Een lange bal vanuit achter zorgde ervoor dat de spits van de thuisploeg één-op-één kwam te staan met Barbara Lorsheyd. Ook ditmaal hield de keepster haar ploeg op de been en stopte de inzet. Vervolgens had ADO Den Haag Vrouwen de mogelijkheden middels Nadine Noordam en Suzanne Admiraal om de uitbreidingstreffer te produceren. Helaas waren deze pogingen niet scherp genoeg. Toch wist Shanique Dessing, namens ADO Vrouwen, vlak voor het eindsignaal de 0-2 binnen te tikken, nadat Nadine Noordam de bal goed voorgaf. De oefenwedstrijd tegen WDS JO17 eindigde in 0-2.

WDS JO17 - ADO Den Haag Vrouwen 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 35. Nadine Noordam 0-1, 90. Shanique Dessing 0-2

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Nikki Ridder (60. Priscilla Mesker), Eline Koster (85. Maartje Looijen), Lauren Delleman, Sharona Tieleman, Vesna Veltrop (75. Carmen Simonis), Nadine Noordam, Carmen Simonis (60. Allyssa Daal), Nance van der Meer (65. Shanique Dessing), Annouk Boshuizen (46. Suzanne Admiraal) en Maartje Looijen (65. Chasity Grant)

Fotografie: Peter Looijen

Datum: 05-04-18

SPONSOREN