Jong ADO Vrouwen verliest van Wartburgia VR1

Op Sportpark Driebrug nam Jong ADO Den Haag Vrouwen het in een competitiewedstrijd op tegen Wartburgia VR1. Drie weken eerder wist het eerste elftal van de Residentieclub Wartburgia nog met 4-2 te verslaan in de achtste finale van de KNVB Beker. Helaas kreeg Jong ADO Vrouwen het vanmiddag niet voor elkaar om ook met winst huiswaarts te keren. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning in het voordeel van de Amsterdammers.

Jong ADO Vrouwen verliest van Wartburgia VR1

Een een-tweetje tussen Carmen Simonis en Suzanne Admiraal zorgde direct voor de eerste kans van de wedstrijd. De inzet van Carmen Simonis ging echter net naast. Een goede wake-up call voor de thuisploeg, want vrij vlot daarna wist Wartburgia door middel van een vrije trap de eerste grote kans aan Amsterdamse zijde te creëren. Deze kans ging echter maar net naast.

Dit was dan ook het spelbeeld van de middag, beide ploegen creëerde enkele kansen waarbij Wartburgia helaas twee kansen ook daadwerkelijk om wist te zetten in doelpunten. In de tweede helft knokte Jong ADO Vrouwen voor de aansluitingstreffer. Nikki Ridder had deze op haar slof echter wist de keepster van Wartburgia deze inzet te stoppen, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

Ondanks de nederlaag heeft de Haagse defensie prima werk geleverd en wist keepster Jasmijn de Groot met meerdere prachtige reddingen een grotere einduitslag te voorkomen. 

Jong ADO Vrouwen verliest van Wartburgia VR1

Jong ADO Den Haag Vrouwen speelt volgende week zaterdag 7 april haar volgende competitiewedstrijd. Om 17.00 uur is op Sportpark de Kastelenring SSS VR1 de tegenstander.

Karakteristiek:
Wartburgia VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 41. Wartburgia VR1, 77. Wartburgia 2-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Jasmijn de Groot, Bo Vonk, Julia Kagie, Kayra Nelemans, Renee Zoutewelle, Nikki Ridder, Lizzy Mastemaker (65. Akke van der Born), Carmen Simonis, Holly Kampers (80. Luna Knoester), Angelica Hertstein (45. Nance van der Meer), Suzanne Admiraal

Fotografie: Christian Brafine

Datum: 01-04-18

SPONSOREN