Jong ADO Vrouwen verliest nipt bij RCL

Op zaterdag 24 maart trof Jong ADO Den Haag Vrouwen, RCL als tegenstander in de Topklasse zaterdag. In Leiderdorp werd er om 14.30 uur afgetrapt. Het beloftenelftal had de kansen, maar RCL was het meest effectief. Geheel tegen de verhoudingen in wisten zij na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren: 1-0.

Jong ADO Vrouwen verliest nipt bij RCL

Beide ploegen waren zichtbaar zoekende in de eerste tien minuten van de eerste helft, waardoor er nog geen grote kansen genoteerd konden worden. Het was het beloftenteam uit Den Haag die de tegenstander voor het eerst op proef stelde. Suzanne Admiraal gaf een goede bal op Maartje Looijen, die vervolgens de bal perfect kon voorgeven op Lizzy Mastenmakers. Echter kwam laatstgenoemde een teenlengte tekort om de bal in het doel te tikken. Jong ADO Den Haag Vrouwen had het overwicht en bleef zoeken. Ongelukkig als dat het was, ging de bal er maar niet in. Zeker toen vlak voor rust Lizzy Mastenmakers de grootste kans had om de score te openen. Haar schot van afstand belandde op de paal en rolde achter de keepster langs, net niet het goal in. Balen! De ploegen gingen dus rusten met een 0-0 tussenstand.

Jong ADO Vrouwen verliest nipt bij RCL

Ook in de tweede helft bleef de Jong ADO Vrouwen aandringen. Zo werd het schot van Suzanne Admiraal geblokt en stuitte Renee Zoutewelle op de keepster na een goede aanval. Geheel tegen de verhoudingen in wist RCL na een uur spelen op voorsprong te komen. Toch gingen de bezoekers niet bij de pakken neer zitten. Voetballend werd er naar een oplossing gezocht, echter mocht het deze middag niet zo zijn en stapte de thuisploeg als winnaar het veld af: 1-0.

Jong ADO Vrouwen verliest nipt bij RCL

RCL VR1 - Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scorverloop: 58. RCL 1-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Jasmijn de Groot, Renee Zoutewelle, Lauren Delleman, Kayra Nelemans, Bo Vonk, Lizzy Mastenmakers, Holly Kampers, Akke vd Born (83. Luna Knoester), Maartje Looijen, Suzanne Admiraal en Angelica Hertstein (62. Nance vd Meer)

Fotografie: Christian Brafine

Jong ADO Vrouwen verliest nipt bij RCL

Datum: 25-03-18

SPONSOREN