ADO Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

ADO Den Haag Vrouwen is door naar de kwartfinale van de KNVB Beker ten koste van Wartburgia VR1. Op een redelijk druk bezocht Sportpark Drieburg, te Amsterdam, trapten de ploegen om 13.00 uur af. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Waar de groengelen in de rust nog tegen een 2-1 achterstand aankeken, wisten zij dit in de tweede helft om te buigen in een 2-4 overwinning. Nadine Noordam maakte een hattrick.

ADO Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

Met volle focus startte vandaag het bekeravontuur voor ADO Den Haag Vrouwen. Echter was deze focus bij de Topklasser ook aanwezig. Na maar liefst negen minuten spelen openden zij de score door te profiteren van een verdedigingsfout. De spits zag van aanzienlijke afstand keepster Barbara Lorsheyd voor haar doel staan en waagde het erop. Van een verre afstand schoot zij de bal over haar heen: 1-0. De eerste echte kans voor ADO Den Haag Vrouwen was na een kwartier spelen. Noordam werd in de gelegenheid gesteld om vanaf rechts op te lopen en de verre hoek te zoeken, echter ging haar schot net over. Niet veel later kreeg Shanique Dessing de kans om de gelijkmaker te produceren. Helaas kon de keepster van Wartburgia redden. Toch kwam ADO Vrouwen binnen twintig minuten weer op gelijke hoogte. Na een overtreding op Victoria Pelova paste de scheidsrechter de voordeelregel toe en kon Nadine Noordam gemakkelijk de bal binnen schuiven: 1-1.

ADO Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

Lang konden de groengelen hier niet van genieten, want binnen vijf minuten tijd kwam Wartburgia met een antwoord. Miscommunicatie aan Haagse zijde zorgde ervoor dat de speelster van Wartburgia ruimte kreeg om de verre hoek te zoeken en deze vond ze dan ook: 2-1. De ploeg van Arend Regeer moest voor de tweede keer opzoek gaan naar de gelijkmaker. Vlak voor rust kwamen zij zelfs nog met de schrik vrij toen de  inzet van de thuisploeg in het zijnet belandde. Met een 2-1 stand gingen de ploegen de rust in.

ADO Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

Het grootste gedeelte van de toeschouwers was nog bezig met een plekje rondom het veld te zoeken of de bal lag al in het net. Een voorzet van ADO Den Haag Vrouwen werd door een speelster van Wartburgia in eigen doel gewerkt: 2-2. En zo begon de wedstrijd weer van vooraf aan. Waar het in de eerste helft nog wat rommelig was, was het in de tweede helft een stuk beter. De thuisploeg had nog maar weinig in te brengen en speelde vooral de lange bal. De kansen voor de bezoekers hoopten zich op en na 25 minuten spelen kregen zij dan eindelijk loon naar werken. Goed combinatiespel tussen Victoria Pelova (aangever) en Nadine Noordam (doelpuntenmaker) resulteerde in de verdiende voorsprong: 2-3. Wartburgia mocht in de 80ste minuut nog een poging wagen, maar gelukkig ging deze inzet naast. Vlak voor het eindsignaal gaf, de pas in het veld gekomen, Sharona Tieleman een scherpe voorzet vanaf links. De bal kwam bij Noordam terecht en zij besliste de wedstrijd door deze snoeihard in de linkerhoek te schieten: 2-4. Nadine Noordam is na vandaag een hattrick rijker en ADO Den Haag Vrouwen is een ronde verder in de KNVB Beker!

ADO Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

Op vrijdag 16 maart ontvangt ADO Den Haag Vrouwen, Achilles’29 in het Cars Jeans Stadion. Om 19.30 uur zal het startsignaal klinken. Kaarten kunnen worden gekocht via: www.adovrouwen.nl/tickets of aan de stadionkassa op de dag zelf. Hopelijk tot dan!

Wartburgia VR1 – ADO Den Haag Vrouwen 2-4 (2-1)

Scoreverloop: 9. Wartburgia 1-0, 18. Nadine Noordam 1-1, 23. Wartburgia 2-1, 46. e.d. Wartburgia 2-2, 70. Nadine Noordam 2-3, 89. Nadine Noordam 2-4

Gele kaart: 84. Wartburgia VR1

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sharon Kok, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Nadine Noordam, Vesna Veltrop, Victoria Pelova, Chasity Grant (46. Maartje Looijen), Annouk Boshuizen en Shanique Dessing (81. Sharona Tieleman)

Fotografie: Peter Looijen

Datum: 10-03-18

SPONSOREN