Voorbeschouwing Wartburgia VR1 – ADO Den Haag Vrouwen

Voor de interlandperiode liep ADO Den Haag Vrouwen de play-offs om het landskampioenschap nét mis. De KNVB Beker is daardoor de enige overgebleven prijs om nog voor te strijden. In de achtste finale is Wartburgia zaterdag de tegenstander. Drie jaar geleden stonden beide ploegen in dit stadium van het bekertoernooi eveneens tegenover elkaar. Mede dankzij een vroege rode kaart voor de thuisploeg en ondanks twee gemiste strafschoppen namens de groengelen, werd het destijds dankzij doelpunten van Michelle Vrieling, Tessa Oudejans, Renate Jansen en Franca van de Kuilen maar liefst 0-4.

Wartburgia begon begin september al aan het nieuwe bekertoernooi. In een groep met SC Stiens, het tweede elftal van VIOD en Klarenbeek eindigde de Amsterdamse club met negen punten bovenaan. Op bezoek bij Hoofdklasser FC Rijnvogels werd in de tweede ronde met 0-4 gewonnen. Dankzij een zege na strafschoppen op Ter Leede staat de huidige nummer vier van de Topklasse voor het eerst sinds 2015 weer in de achtste finale van de KNVB Beker.

ADO Den Haag Vrouwen miste op het nippertje de play-offs om het landskampioenschap en is erop gebrand wat moois neer te zetten in de KNVB Beker. De afgelopen drie jaar kwam de Residentieclub zonder problemen voorbij de laatste zestien. Vorig seizoen was na een 2-5 zege op CTO Zuid de kwartfinale tegen de latere winnaar Ajax het eindstation. ADO Den Haag Vrouwen won de nationale beker in 2012, 2013 en 2016.

Voorbeschouwing Wartburgia VR1 – ADO Den Haag Vrouwen

“Ik verwacht een gedreven team in de strijd om de zesde plek, omdat we dat aan onszelf verplicht zijn,” kijkt Sharon Kok vooruit op de laatste maanden van het seizoen. “De komende wedstrijden zullen wij laten zien dat wij niet thuis horen in groep B en die gedrevenheid zal ook te zien zijn tijdens de bekerwedstrijden. We moeten iedere wedstrijd als een finale zien om een goed resultaat te kunnen behalen. Met die instelling zouden we de eindstrijd van de KNVB Beker kunnen halen.”

In de afgelopen competitiewedstrijd tegen VV Alkmaar (2-1 zege) stond de verdedigster voor de tweede maal in het veld namens het eerste elftal en speelde ze direct het volledige duel. “Ik ben blij met de negentig minuten die ik gespeeld heb en van hieruit gaan we ons focussen op de toekomst.”

 

Zaterdagmiddag verwacht ze dat ADO Den Haag Vrouwen de bovenliggende partij zal zijn. “Zij zullen verdedigend starten en wij zullen het spel moeten maken,” voorspelt de 30-jarige voetbalster, die voor haar komst naar Den Haag jarenlang voor SC Telstar speelde. Met die club bereikte ze drie jaar geleden de halve finale. “Ik verwacht dat wij als winnaar uit deze wedstrijd gaan komen. Wij mogen hen absoluut niet onderschatten, maar moeten vertrouwen op onze eigen kwaliteiten.”

De wedstrijd Wartburgia – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zaterdag 10 maart gespeeld op Sportpark Drieburg, gelegen aan de Kruislaan 4 in Amsterdam. Aftrap is om 13:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 08-03-18

SPONSOREN