Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar

Vrijdag 23 februari wordt het alles of niets voor ADO Den Haag Vrouwen. Tegen VV Alkmaar strijdt de ploeg voor de laatste kans op de play-offs om het landskampioenschap. Van de zeventien eerdere onderlinge ontmoetingen in competitieverband wonnen de groengelen er negen, tegenover vijf nederlagen. De overige drie duels eindigden gelijk. Eerder dit seizoen in Velsen-Zuid won de thuisploeg met 4-3. Shanique Dessing, Victoria Pelova en Romy Speelman zorgden voor de Haagse doelpunten.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar

VV Alkmaar pakte in de vijf wedstrijden na de winterstop zeven punten en staat daardoor met twintig punten uit vijftien wedstrijden nog net op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen sleepte in 2018 in vier duels evenveel punten uit het vuur en staat met negentien punten twee plaatsen lager dan de tegenstander. De reguliere fase van de competitie gaat vrijdag een bizarre ontknoping in. Vijf ploegen strijden nog om de laatste drie plaatsen in de top vijf en alleen als PEC Zwolle, SC Heerenveen én PSV hun duel eveneens weten te winnen, zal een zege vrijdag voor ADO Den Haag Vrouwen alsnog niet genoeg zijn.

“Op zich vind ik dat we het goed hebben gedaan,” kijkt Maartje Looijen terug op de competitie tot nu toe. “Alleen hebben we een paar wedstrijden verloren die we hadden kunnen en moeten winnen. We hebben deze wedstrijden onder ons kunnen gepresteerd. Tegelijkertijd hebben we ook een paar heel goede wedstrijden gespeeld, zoals het gelijkspel op bezoek bij Ajax.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar

De buitenspeelster keerde na de winterstop terug in het eerste elftal, na ruim een jaar uit de roulatie te zijn geweest met een blessure. Afgelopen vrijdag stond ze in de basis tegen FC Twente. “Ik vond het moeilijk om zolang langs de kant te zitten en het voelt echt geweldig om weer in het veld te staan,” aldus de 19-jarige voetbalster, die met haar late gelijkmaker tegen Achilles ’29 (2-2) eerder deze maand een concurrent uitschakelde en een thuisnederlaag voorkwam. “Ik voel me steeds fitter en vind het heerlijk om weer wedstrijden te kunnen spelen. De rest van het seizoen hoop ik nog mijn bijdrage te kunnen leveren aan het team.”

Vrijdag verwacht ze dat de drie punten in Den Haag blijven. “De vorige wedstrijd tegen VV Alkmaar waren we niet scherp en kwamen we in de eerste helft snel op achterstand. Daarna kwamen we nog goed terug. We moeten vrijdag dus scherp beginnen en op voorsprong komen. Het zal zeker een spannende wedstrijd worden!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar wordt op vrijdag 23 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel 
Fotografie:  Peter Looijen 

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar

Datum: 22-02-18

SPONSOREN