Nelemans wint UEFA Development Tournament met Oranje O16

Oranje O16 heeft deze week een vriendschappelijk toernooi gewonnen. Met Jong ADO Den Haag Vrouwen speelster Kayra Nelemans als debutant in de ploeg eindigde het Nederlandse jeugdelftal als eerste tijdens het UEFA Development Tournament.

De verdedigster stond negentig minuten in het veld tijdens de eerste wedstrijd tegen Italië op donderdag 15 februari. Federica Anghileri zette de tegenstander in de 13de minuut op voorsprong. Floor van Loon tekende 26 minuten later voor de gelijkmaker. De strafschoppenreeks won Oranje O16 met 5-4. 

Tegen Duitsland op zaterdag 17 februari kwam Kayra Nelemans niet in actie. Lobke Loonen scoorde in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maandag 19 februari werd het UEFA Development Tournament afgesloten tegen gastland Portugal. Kayra Nelemans kwam in de 41ste minuut als invalster in het veld. De wedstrijd eindigde doelpuntloos, maar de strafschoppenreeks ging met 3-4 naar Portugal. 

Oranje eindigde samen met Italië bovenaan met zes punten. Doordat de onderlinge strafschoppenreeks gewonnen werd door Nederland, won de ploeg van bondscoach Jessica Torny het toernooi.

Tekst: Ivo Schimmel

Nelemans wint UEFA Development Tournament met Oranje O16

Datum: 22-02-18

SPONSOREN