Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Het slot van de reguliere competitie wordt nog razend spannend met meerdere clubs die dichtbij elkaar staan in de strijd om de play-offs. In de voorlaatste speelronde gaat ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij koploper FC Twente. Van de 36 eerdere onderlinge wedstrijden in competitieverband wonnen de groengelen er twaalf en trok de tegenstander zeventien keer aan het langste eind. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won de club uit Overijssel in Den Haag met 0-1.

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Na vijf zeges op rij staat FC Twente met 36 punten uit vijftien wedstrijden aan kop van de Eredivisie. Alleen PSV slaagde er dit seizoen nog in om de lijstaanvoerder te verslaan. Zij hopen de eerste plaats in hun laatste duel in de reguliere fase veilig te stellen. Na het punt tegen Achilles ’29 staat ADO Den Haag Vrouwen op de vijfde plaats met negentien punten uit veertien wedstrijden. Er zullen echter nog punten nodig zijn in de laatste twee speelrondes om de top vijf-positie te handhaven.

“We hebben het zelf erg spannend gemaakt, maar hebben het ook nog volledig in eigen hand,” is Vesna Veltrop strijdvaardig voor het slot van de reguliere competitie. “We moeten blijven geloven in ons eigen kunnen, want wij hebben kwaliteit genoeg en horen thuis in de top vijf. Zo ga ik ook het slot in. Er ligt druk op, maar we zullen ons goed voorbereiden en ons volledig richten op de top vijf.”

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

De 24-jarige speelster kwam afgelopen vrijdag voor het eerst dit seizoen negentig minuten in actie. “Ik ben blij dat ik mijn eerste volledige wedstrijd heb gespeeld van het seizoen,” zegt de middenveldster. “Dit heb ik zelf afgedwongen, dat voelt goed en geeft vertrouwen. Ik ben tevreden over de afgelopen weken en hoop deze lijn door te trekken, maar nu gaat het eerst om het halen van de play-offs. Daar zijn wij nu volledig op gericht.”

Tegen FC Twente verwacht ze een mooie wedstrijd, met twee teams die willen voetballen en aan elkaar gewaagd zijn. “Hierdoor zal het een spannende, maar mooie wedstrijd worden. Zij staan bovenaan en willen zo de play-offs in en wij strijden voor een plek in de top vijf. De strijd zal er dus zeker vanaf stralen!”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 16 februari gespeeld op Sportpark Slangenbeek, gelegen aan de Torenlaan 60 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen 

Datum: 14-02-18

SPONSOREN