Schaduwteam Jong ADO Den Haag Vrouwen boekt ruime overwinning op Racing Genk

Monster - In de tweede wedstrijd van de Topssports Europa League heeft het Schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen duidelijk haar kampioensambities getoond. Op het winderig Sportpark Polanen van sc Monster maakten de jonge Haagse talenten met een 6-1 overwinning duidelijk dat zij in korte tijd een enorme progressie hebben geboekt.

Schaduwteam Jong ADO Den Haag Vrouwen boekt ruime overwinning op Racing Genk

Tegenstander Racing Genk werd vooraf zeker niet onderschat. In de voorronde van deze competitie werd tegen hen in de slotfase van de uitwedstrijd een zeker lijkende 1-2 voorsprong uithanden gegeven, waardoor de Belgische gastvrouwen er alsnog met een 3-2 overwinning vandoor gingen. De wedstrijd van vandaag was derhalve een mooie gelegenheid om dat recht te zetten en de gemaakte progressie te tonen.

De Haagse talentenploeg koos ervoor om na het winnen van de toss het windvoordeel in de eerste helft te benutten. Bij balverovering werd er snel de diepte gezocht en op deze wijze werden er verscheidene mogelijkheden gecreëerd. Toch waren het de meiden uit Genk die de score openden. Een slordigheidje in de opbouw werd in de 8e minuut keurig afgestraft. Echter direct vanaf de aftrap zette ADO weer aan en scoorde Ashley Pen met een beheerst afstandsschot de gelijkmaker.

In het verdere verloop van de eerste helft wist de ploeg van trainer Henk Poortvliet via Ravalcheny van Ommeren, Kathy de Jong en Jennifer Bakker uit te lopen naar een 4-1 ruststand. De tweede helft tegen de wind in ging de ploeg meer vanuit de combinatie spelen. Er werd niet direct de diepte gezocht, maar juist met korte passes werd de blauwe verdediging steeds uit elkaar gespeeld. Doelpunten van nogmaals Ravalcheny van Ommeren en Manon van Raay betekende een 6-1 eindstand. Een mooi resultaat waarop helemaal niets was af te dingen. Assistent-trainster Bianca Koppers: "Het was echt genieten langs de lijn! De meiden hebben 100% inzet geleverd en als team een goede wedstrijd op de mat gelegd!"

De volgende wedstrijd voor het Schaduwteam Jong ADO den Haag Vrouwen zal zijn op zondag 25 maart uit bij JVC/Cuijck.

Voor het Schaduwteam van ADO Den Haag Vrouwen kwamen vandaag in actie de doelvrouwen Laura Klein Bog (vv Schipluiden) en Daimy Huttinga (Ter Leede) en verder de veldspeelsters Cato Pijnacker Hordijk (Graaf Willem II/VAC), Lisanne Wallaard (vv Hillegersberg), Sacha Leemans (OLIVEO) , Elisa Meinema (VELO), Ellie Danilewicz (Graaf Willem II/VAC), Manon van Raay (OVS Oudewater), Micha Leemans (OLIVEO), Kathy de Jong (Rijnsburgse Boys), Ashley Pen (RCL), Ayla van Oostrum (Barendrecht), Ravalcheny van Ommeren (Barendrecht), Suzanne Hoogenboom (RCL) en Jennifer Bakker (Barendrecht). De Haagse staf bestaat uit trainer Henk Poortvliet en zijn assistenten Bianca Koppers en Nathalie Fonhof, keeperstrainer Jack Bommele en teammanager Daan Schnur.

Datum: 12-02-18

SPONSOREN