Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - Achilles'29

Na twee nederlagen in drie wedstrijden na de winterstop moet ADO Den Haag Vrouwen nog de nodige punten halen in de strijd om de play-offs om het landskampioenschap. Vrijdag 9 februari staat de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 op het programma. Van de eerdere vier confrontaties wonnen de groengelen er drie. De enige nederlaag volgde in de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Vlak voor tijd werd het 1-0 voor de ploeg uit Groesbeek.

Na de winterstop verloor Achilles ’29 tweemaal op rij, waardoor de play-offs ver weg zijn. Met vijftien punten uit veertien wedstrijden staat het elftal op de achtste plaats. ADO Den Haag Vrouwen is met achttien punten uit dertien duels de nummer zes. SC Heerenveen en PEC Zwolle hebben evenveel punten. Een overwinning aanstaande vrijdag is derhalve noodzakelijk om weer op een play-off-plek te belanden.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - Achilles'29

“Als je naar de stand kijkt zie je dat alles heel dicht bij elkaar staat,” zegt Chasity Grant. “Dus elk team zal hard voor de punten moeten strijden. Ik ben er ook van overtuigd dat geen enkele club hier makkelijk over zal denken en volledig de strijd met elkaar zal aangaan. Belangrijk is dat wij onze focus blijven houden en ieder haar verantwoordelijkheid neemt binnen het team. Als we met die instelling de volgende duels spelen, ben ik ervan overtuigd dat wij bij de bovenste vijf zullen eindigen.”

De aanvalster kwam dit Eredivisieseizoen tienmaal in actie en scoorde driemaal. “Als ik tot nu toe naar mijn ontwikkeling kijk, ben ik nog niet waar ik zou willen zijn,” aldus de 16-jarige speelster. “Er valt voor mij nog heel wat te leren en te verbeteren. Ten opzichte van vorig seizoen heb ik wel stappen in die richting gemaakt. Ik hoop dat ik nog belangrijker kan zijn voor het team door meer doelpunten te maken en assists te geven.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - Achilles'29

Aanstaande vrijdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. “Beide ploegen zijn bereid om de punten te pakken en zullen hier ook alles aandoen,” verwacht de vleugelspeelster. “We moeten deze wedstrijd zeker niet onderschatten en zorgen dat de punten in Den Haag blijven. Wij zullen de wedstrijd  moeten bepalen door de kansen die we krijgen direct te benutten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29 wordt op vrijdag 9 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - Achilles'29

Datum: 08-02-18

SPONSOREN