Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

In de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle boekte ADO Den Haag Vrouwen dinsdag de eerste overwinning van 2018. Vrijdag 2 februari volgt het eerste duel in het eigen stadion na de winterstop. Voor de 33ste keer staat de Residentieclub tegenover SC Heerenveen. Twintigmaal wonnen de groengelen, tegenover drie Friese zeges. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag Vrouwen met 1-3. Nadine Noordam, Carmen Simonis en Chasity Grant zorgden voor de Haagse doelpunten.

Voor SC Heerenveen is de wedstrijd in de Residentie de eerste na de winterstop. De Friese vrouwen snakken naar een overwinning. Op 1 december, op bezoek bij VV Alkmaar (2-3), werd de laatste zege geboekt. Met vijftien punten uit twaalf wedstrijden staat de club op de zesde plaats. ADO Den Haag Vrouwen staat na de zege van dinsdag op de vierde plaats met achttien punten uit twaalf duels.

“Helaas hebben we door een paar ongelukkige wedstrijden te weinig punten gepakt de laatste tijd,” zegt Annouk Boshuizen. “Maar in de groep is het gevoel nog steeds goed. We zijn er met z’n allen van bewust dat we de laatste vier wedstrijden goed moeten presteren om een plek in de top vijf veilig te stellen. En ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Afgelopen zomer werd de middenveldster definitief overgeheveld naar het eerste elftal. “De overstap van de beloften naar ADO Den Haag Vrouwen is toch best wel groot en is dit voor mij echt een leerjaar,” aldus de 19-jarige speelster, die dit seizoen al negen van de twaalf competitieduels in actie kwam. “De vele invalbeurten van dit seizoen zijn natuurlijk mooi, maar ook lastig om je in het team te spelen. Bij Jong ADO Den Haag Vrouwen speelde ik veel vanaf het middenveld en kon mij vanaf daar belangrijk maken met doelpunten. In het eerste elftal heb ik een andere rol, maar ik verwacht dat die eerste treffer snel genoeg komt.”

Ze verwacht dat de thuisploeg vrijdag aan het langste eind zal trekken. “Op basis van het resultaat in de uitwedstrijd, maar ook als je kijkt naar de kwaliteit van onze ploeg. Ik verwacht dat wij het spel zullen moeten maken. Daarnaast zullen we net als elke wedstrijd er met z’n allen keihard voor moeten werken. De punten zullen ten koste van alles in Den Haag blijven.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 2 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Datum: 01-02-18

SPONSOREN