Ruime oefenzege op CVV Berkel VR1 voor Jong ADO Vrouwen

Op zaterdag 27 januari, twee weken voor de eerste competitiewedstrijd van 2018, stond er wederom een oefenwedstrijd voor het beloftenelftal op het programma. Nadat er afgelopen woensdag met 4-0 werd verloren van DoCoS JO15, was de ploeg van het trainersduo Monique Rikaart en Peter Boshuizen erop gebrand om vertrouwen te tanken richting de start van de tweede seizoenshelft. En dat deden zij ook; na 90 minuten spelen gingen de groengelen met een ruime overwinning het veld af (0-3).

Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam goed uit de startblokken en had maar weinig tijd nodig om het eerste doelpunt te kunnen noteren. Na zeven minuten spelen gaf Lisa Guijt een goede, lange bal op Naomi Piqué. Via laatstgenoemde belandde de bal in de kluts bij Jaimy Ravensbergen. De spits speelde zich goed vrij en schoot de bal keurig over de keepster heen: 0-1. Nog geen vijf minuten later wisten de groengelen weer het net te vinden middels een aanval uit het boekje. Keurig opgebouwd, kon Angelica Hertstein de bal voorgeven. Naomi Piqué kwam goed voor haar tegenstander en schoot de bal binnen: 0-2. Al vroeg in de wedstrijd stond Jong ADO Vrouwen op een gemakkelijke 0-2 voorsprong. De harde wind speelde deze helft een grote rol, waardoor er verder aan beide kanten niet meer gescoord werd. Ruststand: 0-2.

Ruime oefenzege op CVV Berkel VR1 voor Jong ADO Vrouwen

Ook in de tweede helft was de eerste echte grote kans voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Maartje Looijen schoot fantastisch van afstand, helaas belandde haar inzet op de lat. De rebound die hieruit volgde werd hard op de keepster geschoten door Jaimy Ravensbergen. CVV Berkel kon maar weinig creëren, mede doordat Kimberley Smit en Kayra Nelemans het achterin goed dicht hielden. Ongeveer een kwartier voor tijd gooide Akke van der Born, namens Jong ADO Vrouwen, de wedstrijd in het slot. Van afstand schoot zij de bal keurig in de linkerbovenhoek. Dit mooie doelpunt was tevens haar eerste doelpunt voor Jong ADO Den Haag Vrouwen! Verder waren er in de tweede helft geen benoemingswaardige kansen meer te noteren en eindigde het oefenduel in een ruime zegen voor onze beloften (0-3). 

Aanstaande woensdag, 31 januari, staat er wederom een oefenwedstrijd op het programma. Op bezoek bij Die Haghe JO15 wordt er om 19.00 uur afgetrapt. 

Ruime oefenzege op CVV Berkel VR1 voor Jong ADO Vrouwen

CVV Berkel VR1 - Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 7. Jaimy Ravensbergen 0-1, 11. Naomi Piqué 0-2, 75. Akke van der Born 0-3

Gele kaart: 43. Lisa Guijt

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Jasmijn de Groot, Julia Kagie, Lisa Guijt (46. Kimberley Smit), Kayra Nelemans (72. Lisa Guijt), Kimberley Smit (27. Renee Zoutewelle), Luna Knoester (27. Akke van der Born), Maartje Looijen, Nikki Ridder, Angelica Hertstein (72. Naomi Piqúe), Jaimy Ravensbergen en Naomi Piqué (46. Luna Knoester)

Fotografie: Christian Brafine 

Ruime oefenzege op CVV Berkel VR1 voor Jong ADO Vrouwen

Datum: 28-01-18

SPONSOREN