Voorbeschouwing PSV - ADO Den Haag Vrouwen

Na de winterstop en een interlandperiode, wordt de Eredivisie Vrouwen vrijdag 26 januari weer hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen staat een confrontatie met PSV op het programma. Van de achttien eerdere onderlinge wedstrijden wonnen de groengelen er acht en stapte de Brabantse club zeven keer als winnaar van het veld. De overige drie duels werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in 2-1. Victoria Pelova en Romy Speelman zorgden voor de Haagse overwinning.

Voorbeschouwing PSV - ADO Den Haag Vrouwen

Beide clubs haalden tot nu toe vijftien punten, maar ADO Den Haag Vrouwen heeft nog een wedstrijd tegoed. De ploeg uit Eindhoven bereidde zich voor op de competitiehervatting met ruime oefenzeges op het Duitse Borussia Mönchengladbach en FC Eindhoven. De Residentieclub kwam ook één keer vriendschappelijk in actie. De wedstrijd tegen een jongenselftal van SC Monster werd helaas verloren. De komende maand strijden maar liefst zes clubs achter koplopers FC Twente en Ajax om de laatste drie plekken in de top vijf. Aan het einde van de reguliere competitie zullen de bovenste vijf clubs uitkomen in de play-offs om het landskampioenschap. PSV en ADO Den Haag Vrouwen hopen vrijdag een goede stap in die richting te zetten.

“Ik verwacht dat wij dit seizoen bij de bovenste vijf eindigen en dat we in de play-offs bovenin mee kunnen gaan doen,” kijkt Sabine Kuilenburg vooruit op de tweede seizoenshelft. “Vorig jaar zakten we in de play-offs een beetje weg, dus we moeten proberen om het dit jaar wel vol te houden.”

Voorbeschouwing PSV - ADO Den Haag Vrouwen

De verdedigster is bezig aan haar tweede seizoen bij het eerste elftal. In de eerste seizoenshelft kwam ze de helft van de competitieduels in actie. “Ik merk dat ik me goed heb ontwikkeld in vergelijking met vorig seizoen, maar ik moet nog veel dingen leren en beter doen,” zegt de 18-jarige voetbalster, die nog altijd op de tweede plaats staat van speelsters met de meeste officiële wedstrijden namens Jong ADO Den Haag Vrouwen. “Ik heb in ieder geval al meer gespeeld dan de eerste seizoenshelft van vorig seizoen en hoop dat ik een vaste basisspeelster kan gaan worden.”

“We hebben dit seizoen tegen de grote clubs onze beste wedstrijden gespeeld,” zegt ze, vooruitkijkend op de wedstrijd van vrijdagavond. “We hebben het Ajax en FC Twente heel lastig gemaakt en in de thuiswedstrijd tegen PSV hebben we het ook goed gedaan. Ik denk dat we als team beter zijn dan zij.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 26 januari gespeeld op Sportcomplex De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12a in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Fotografie: Peter Looijen

Datum: 25-01-18

SPONSOREN