Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

De eerste speelronde van de tweede reguliere seizoenshelft was ADO Den Haag Vrouwen vrijaf. Daardoor had de ploeg een week langer om zich voor te bereiden op de hervatting. Zondagmiddag 10 december komt PEC Zwolle op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide elftallen stonden twintig keer tegenover elkaar in competitieverband. Veertienmaal won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover twee overwinningen voor de tegenstander. De overige vier duels eindigden in een gelijkspel, waaronder de confrontatie van eerder dit seizoen, toen het diep in de blessuretijd nog 2-2 werd. Enkele van de grootste uitzeges ooit boekten de groengelen in Overijssel. Alleen op 11 december 2012 verloor ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij PEC Zwolle. Vorig seizoen werd het 0-1 en 2-3 voor de bezoeksters.

Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

PEC Zwolle haalde één punt uit de laatste twee competitiewedstrijden en is met elf punten uit negen wedstrijden gedaald naar de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen haalde evenveel punten, maar heeft een duel minder gespeeld. Na drie nederlagen op rij wil de ploeg de weg omhoog weer inzetten.

“We hebben in de competitievrije periode natuurlijk kort stil gestaan bij die wedstrijden, maar we hebben vooral vooruitgekeken,” blikt Romy Speelman terug op de afgelopen weken. “We gaan nu drie wedstrijden krijgen waarin we veel punten kunnen pakken en goede zaken kunnen doen. Iedereen is zich daarvan bewust en gelooft erin!”

Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

De middenveldster werd afgelopen zomer definitief overgeheveld van Jong ADO Den Haag Vrouwen naar het eerste elftal en stond direct elke Eredivisiewedstrijd in de basis. “Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik meteen zoveel zou spelen en dat het zo goed zou gaan,” zegt de 17-jarige speelster, die tweemaal scoorde dit seizoen. “Ik ben blij met mijn ontwikkeling en merk dat ik volwassener word in mijn spel en het spel beter leer lezen. Ik vind wel dat ik mezelf kan verbeteren door actiever te zijn en meer ballen op te eisen in de opbouw, om zo het spel te verdelen en belangrijker te zijn in het creëren van kansen.”

Zondag verwacht ze een moeilijke wedstrijd. “PEC heeft dit seizoen grote stappen gemaakt. Het zal een harde wedstrijd worden met veel strijd van beide kanten. Ik denk dat wij het spel meer zullen moeten maken en de meeste kansen krijgen. Als wij scherp zijn in de eindfase, dan denk ik dat we met een mooie overwinning de drie punten eindelijk weer eens mee kunnen nemen naar Den Haag!”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 10 december gespeeld in het MAC3PARK Stadion, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 14:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 07-12-17

SPONSOREN