Jong ADO Den Haag Vrouwen verkijkt zich op Saestum

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag het uitduel tegen Saestum verloren. In Zeist kwam de thuisploeg voor rust op een 1-0 voorsprong, uiteindelijk wist Saestum de score uit te breiden tot een 3-0 overwinning. De strijdlustige groengelen gingen hierdoor helaas zonder punten weer huiswaarts.

Jong ADO Den Haag Vrouwen verkijkt zich op Saestum

In de eerste helft van de wedstrijd liet Jong ADO Den Haag Vrouwen haar tanden zien. Al vroeg in de wedstrijd was er dan ook een kans te noteren voor Jaimy Ravensbergen. Nance van der Meer wist de bal keurig mee te geven op Jaimy, laatstgenoemde wist echter niet tot een schot te komen. 
Enige tijd later was het opnieuw Jaimy Ravensbergen die tot een doelpoging kwam. De actie werd opgezet door Luna Knoester die de bal wist te heroveren en mee kon geven aan Vesna Veltrop. Vesna kon vervolgens op haar beurt de bal prima meegeven aan Jaimy Ravensbergen, haar inzet belandde uiteindelijk in het zijnet. 

Na een goed half uur spelen was het Nance van der Meer die met haar snelheid de achterlijn wist te halen en bal voor wist te geven op Maartje Looijen. Het schot van Maartje Looijen werd met enige moeite door de keepster van Saestum over de achterlijn gewerkt. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen verkijkt zich op Saestum

Saestum had grote moeite met de Haagse verdediging die deze middag stond als een huis. De thuisploeg kwam er tot de 38e minuut nauwelijks doorheen. Plots viel uit het niets toch een doelpunt voor Saestum waardoor de ploeg op een 1-0 voorsprong kwam. 
Vlak voor rust had Maartje Looijen nog een grote kans om de stand weer gelijk te trekken. In een 1-op-1 situatie wist de keepster met haar voet te redden. Hierdoor zochten de ploegen met 1-0 tussenstand de thee op. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen verkijkt zich op Saestum

Jong ADO Vrouwen kwam fel uit de kleedkamer en wist binnen no time een corner te versieren. Nance van der Meer wist de corner goed voor het doel te krijgen, echter viel de bal niet voor één van de voeten van een medespeelster. 

Na 70 minuten voetballen wist Saestum vanuit een vrije trap haar voorsprong verder te vergroten; 2-0. 
De resterende twintig minuten van de wedstrijd deed de ploeg van Monique Rikkaart en Peter Boshuizen er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken, helaas bleek de ploeg uit Zeist een maatje te groot voor de talentenploeg. Diep in de blessuretijd maakte Saestum zelfs nog de 3-0, waardoor de wedstrijd eindigde in een deceptie voor Jong ADO Vrouwen.   

Volgende week zaterdag 9 december speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen om 17:00 uur op Sportpark de Kastelenring tegen hekkensluiter Barendrecht VR1. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen verkijkt zich op Saestum

Karakteristiek

Saestum VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 38. Saestum 1-0, 69. Saestum 2-0, 94. Saestum 3-0 

Gele kaarten: 72. Saestum, 82. Saestum 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Maartje Looijen, Nance van der Meer (65. Dana Breewel), Vesna Veltrop, Holly Kampers (69. Kayra Nelemans), Jaimy Ravensbergen, Julia Kagie, Kimberley Smit (86. Naomi Pique), Lisa Guijt, Luna Knoester, Bo Vonk

Fotografie: Christian Brafine 

Datum: 03-12-17

SPONSOREN