ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

Ook deze week speelt ADO Den Haag Vrouwen nog geen wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen, ditmaal vanwege een speelvrije ronde. Dinsdagavond 28 november werkte de selectie van Arend Regeer daardoor een oefenduel af in het Cars Jeans Stadion. De tegenstander tijdens deze vanavond was het uit Delft afkomstige Wippolder JO17. Lang bleef het 0-1 en had ADO Vrouwen de kansen op de gelijkmaker. Echter viel in de slotminuten, tegen de verhoudingen in, het tweede tegendoelpunt. Eindstand: 0-2.

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het meeste balbezit voor ADO Vrouwen. Wippolder bleek echter fysiek een stuk sterker waardoor de groengelen weinig kansen wisten te creëren. Victoria Pelova kon met een goede actie rand zestien op te zoeken en de bal meegeven aan Shanique Dessing. Laatstgenoemde schoot op het doel, maar haar inzet werd geblokt door een speler van Wippolder.  Na enkele grote kansen kwam de Delftse ploeg na een goed half uur voetballen op voorsprong; 0-1.

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

Vanuit een corner probeerde ADO Den Haag Vrouwen weer op gelijke hoogte te komen, de keeper van Wippolder zat volledig mis en Eline Koster wist de bal te koppen. Echter stond er een verdediger op de doellijn die de bal nog kon wegwerken. Slordig balverlies op het middenveld aan Haagse zijde zorgde voor een vrije doortocht voor de spits van Wippolder. Hij creëerde een één-op-één situatie met Barbara Lorsheyd, die de inzet van de spits wist te keren. In de 90e minuut breidden de gasten hun voorsprong nog verder uit. Na een verdedigingsfout kon Wippolder de bal onderscheppen. De linksbuiten zag Barbara Lorsheyd voor haar goal staan en werkte de bal over haar heen. Hiermee wint de huidige koploper van eerste klasse het oefenduel van ADO Den Haag Vrouwen met 0-2. 

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - Wippolder JO17  0-2 (0-1)

Scoreverloop: 34. Wippolder O17 0-1, 90. Wippolder O17 0-2

Scheidsrechter: Lars van der Berg

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout (45. Barbara Lorsheyd), Priscilla Mesker, Eline Koster (45. Nikki Ridder), Sabine Kuilenburg (70. Allyssa Daal), Vesna Veltrop (70. Eline Koster), Romy Speelman (Carmen Simonis), Allyssa Daal (45. Sharona Tieleman), Annouk Boshuizen (45. Marthe van Erk), Chasity Grant (60. Maartje Looijen), Victoria Pelova, Shanique Dessing (70. Suzanne Admiraal) 

Fotografie: Peter Looijen 

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

Datum: 29-11-17

SPONSOREN