Jong ADO Vrouwen doet goede zaken na winst op Ter Leede

Op zaterdag 18 november stond de topper tussen Jong ADO Den Haag Vrouwen en regerend kampioen Ter Leede op het programma. De wedstrijd tussen deze twee ploegen is altijd een waar voetbalspektakel. Ook deze keer was het weer een spannende wedstrijd. De ploeg van hoofdtrainers Monique Rikaart en Peter Boshuizen kwam op slag van rust op voorsprong en wist dit in de tweede helft goed te verdedigen. De drie punten bleven in Den Haag na een zeer knappe overwinning op Ter Leede VR1 (1-0).

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken na winst op Ter Leede

Na eerdere invalbeurten bij het beloftenelftal, mocht Maartje Looijen vandaag weer voor het eerst in de basis starten na haar lange knieblessure. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook afkomstig van de onlangs negentien jaar geworden aanvalster. Een goede bal van Kimberley Smit kon Maartje Looijen bereiken. Laatstgenoemde draaide goed weg bij haar tegenstander en kon tot schieten komen. Helaas werd de inzet gered door de keepster van Ter Leede. De jonge talentenploeg speelde een goede eerste helft en creëerde verschillende mogelijkheden. Uit een corner kreeg Naomi Piqué een kans om de scoren te openen, helaas werd haar schot van de lijn gehaald. Ter Leede haar eerste mogelijkheid was vlak voor rust, gelukkig belandde deze inzet in het zijnet. Lang zag het er naar uit dat de ploegen gingen rusten met een brilstand, echter dachten de groengelen daar anders over. Op slag van rust leverde Maartje Looijen een perfecte voorzet af op Jaimy Ravensbergen, wie goed in de bal kwam en binnenschoot: 1-0!

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken na winst op Ter Leede

In de tweede helft van de wedstrijd wilde Jong ADO Den Haag Vrouwen de voorsprong verdedigen en liet de bezoekers meerdere kansen creëren. Vrijwel direct naar het fluitsignaal werd Ter Leede meteen gevaarlijk. Het geluk was aan Haagse zijde toen dit schot via buitenkant paal weer terug het veld in rolde. Daarna was het keepster Jasmijn de Groot die haar ploeg meerdere keren op de been hield. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg wat meer aan voetballen toe. Er waren meerdere mogelijkheden middels Laura Brafine, Naomi Pique en Eline Koster. Helaas ontbrak het bij alle inzetten aan scherpte. Het spel ging op en neer en beide partijen kregen de mogelijkheid tot scoren. Jong ADO Den Haag Vrouwen trok uiteindelijk aan het langste eind en ging met drie punten het veld af. Eindstand: 1-0.

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken na winst op Ter Leede

Een knappe overwinning voor de talentenploeg van ADO Den Haag Vrouwen. Volgende week zaterdag, 25 november, wacht de volgende confrontatie in de Topklasse. Ditmaal met de ploeg uit Leiderdorp: RCL. Om 17.00 uur trappen de ploegen af op Sportpark de Kastelenring. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Ter Leede VR1 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Jaimy Ravensbergen 1-0

Gele kaarten: 30. Naomi Piqué, 83. Ter Leede VR1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Jasmijn de Groot, Bo Vonk, Julia Kagie, Lisa Guijt, Kimberley Smit, Nikki Ridder, Holly Kampers (81. Luna Knoester), Eline Koster, Maartje Looijen (46. Laura Brafine), Jaimy Ravensbergen en Naomi Piqué (91. Kayra Nelemans)

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken na winst op Ter Leede

Fotografie: Peter Looijen en Christian Brafine

Datum: 18-11-17

SPONSOREN