Valse start komt ADO Vrouwen duur te staan

Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ ging vrijdagavond niet op voor het vrouwenteam van ADO Den Haag. VV Alkmaar schoot met scherp in het eerste half uur, waardoor de drie doelpunten van de formatie uit de Residentie uiteindelijk slechts statistische waarde werd toebedeeld: 4-3

Valse start komt ADO Vrouwen duur te staan

VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen betrof de eerste wedstrijd die werd gespeeld op het nieuwe complex van AFC ’34. Vanaf de Alkmaarse locatie was het de thuisploeg die al vroeg de leiding nam. Een bal over de verdediging van ADO Den Haag Vrouwen kwam terecht bij Simone Kets, die niet hoefde na te denken en Barbara Lorsheyd in de vierde minuut wist te verschalken: 1-0. Zuur, vooral omdat Victoria Pelova kort daarvoor de openingstreffer had kunnen verzorgen. Echter handelde de defensie van VV Alkmaar attent.

Na ruim een kwartier liet doelpuntenmaker Kets een actie op snelheid volgen door een voorzet richting Katja Snoeijs, die vanuit de draai kon schieten en ADO Den Haag Vrouwen-keepster Lorsheyd tot een uitstekende redding dwong. Het was echter Snoeijs die het laatst kon lachen, want uit de daaropvolgende corner was het de aanvoerster van VV Alkmaar die raak kopte: 2-0. Tot overmaat van ramp liet de derde goal niet lang op zich wachten. Na een klein half uur vond Kerstin Casparij middels een schot de linker benedenhoek, nadat de Haagse defensie de bal niet weg kreeg: 3-0.

Valse start komt ADO Vrouwen duur te staan

Het team van trainer Arend Regeer was dit seizoen wel eens beter uit de startblokken geschoten, maar slaagde er desalniettemin in om na 34 minuten tot scoren te komen. Shanique Dessing nam een voorzet van Priscilla Mesker in ontvangst, bleef rustig en rondde keurig af: 3-1. En zo bleef de hoop op een goed resultaat aanwezig. Vervolgens werd ADO Den Haag Vrouwen beter en drong het meer aan, wat resulteerde in een kans voor Romy Speelman. Jammer genoeg bracht Pauline Quaye redding.

Op slag van rust was het druk meeschrijven voor het aanwezige journaille. Beide ploegen voegden nog een treffer toe aan de toch al zo productieve doelpuntenteller. VV Alkmaar was als eerst aan zet. Lorsheyd kwam uit en bracht in eerste instantie redding, maar Kets kwam vervolgens als winnares uit de strijd door de bal op slag van rust in een leeg doel te werken: 4-1. Toch deed ADO Den Haag Vrouwen nog voor de theepauze wat terug. Tegen het einde van de blessuretijd van de eerste helft schoot Pelova de bal na een uitstekende onderschepping prima binnen: 4-2. Zo bleef de spanning behouden.

Valse start komt ADO Vrouwen duur te staan

Tot tevredenheid van de meegereisde ADO-supporters wist Speelman kort na rust de aansluitingstreffer te produceren. Na een goede actie van Lauren Delleman schoot de tiener de bal keurig achter Quaye: 4-3. Kenmerkend voor het tweede bedrijf was de hoeveelheid strijd die door beide ploegen werd geleverd. ADO Den Haag Vrouwen was echter het gevaarlijkst, met een inzet van Nadine Noordam als het meest vermeldenswaardige wapenfeit. Haar kans op de 4-4 eindigde in het zijnet.

Een kleine tien minuten voor het einde hield Lorsheyd haar ploeg op de been met een schitterende duikredding richting de kruising. Voor ADO Den Haag Vrouwen een wake-up call om nog één keer alles op alles te zetten in de zoektocht naar een verdiende gelijkmaker. Deze zoektocht strandde echter in een doodlopende weg. Ondanks een overwicht in de tweede helft lukte het de Hofstedelingen niet meer om aan te tekenen voor de vierde uittreffer van het competitieduel in Noord-Holland. Eindstand: 4-3.

Valse start komt ADO Vrouwen duur te staan

Karakteristiek:

VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen 4 – 3 (4 – 2)

Scoreverloop: 4. Simone Kets 1-0, 18. Katja Snoeijs 2-0, 26. Kerstin Casparij 3-0, 34. Shanique Dessing 3-1, 45. Simone Kets 4-1, 45+2. Victoria Pelova 4-2, 51. Romy Speelman 4-3

Scheidsrechter: Guus Marees

Gele kaarten: 74. Victoria Pelova, 89. Allyssa Daal, 90+1. Carmen Simonis

Aantal toeschouwers: 412

Opstellingen:

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Elizabeth Zwerver, Jamie Altelaar (63. Amy Visser), Ingrid Schuiten, Sanne van der Velden, Katja Snoeijs ©, Kerstin Casparij (75. Robin Beemsterboer), Simone Kets, Anna Knol (84. Amber Wuring), Jaimy Visser

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Priscilla Mesker, Nadine Noordam, Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Chasity Grant, Allyssa Daal, Annouk Boshuizen (59. Carmen Simonis), Romy Speelman (88. Vesna Veltrop), Shanique Dessing, Lauren Delleman (80. Marthe van Erk)

Fotografie: Peter Looijen
Auteur: Mitchel Pronk

Datum: 17-11-17

SPONSOREN